вівторок, 12 квітня 2022 14:45

Готівковий курс долара стабілізувався

Готівковий курс долара стабілізувався
У НБУ зазначають, що "адекватна" на час війни ситуація з курсом валют стала можливою завдяки зваженим рішенням регулятора Фото: nippon.com

Українці з дня початку повномасштабного вторгнення Росії продали на $350 млн більше валюти, ніж купили.

Готівковий курс, який на початку війни станови 40 грн/$ і більше, нині опустився до близько 30 грн/$ і максимально наблизився до зафіксованого НБУ офіційного курсу - 29,25 грн/$, пише GMS Info.

За європейську валюту в обмінниках просять 34 грн/€. А офіційний курс НБУ становить 31,77 грн/€.

У НБУ зазначають, що "адекватна" на час війни ситуація з курсом валют стала можливою завдяки зваженим рішенням регулятора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія оголосила дефолт - пропонують платити за облігації в рублях - CNN

"З огляду на позитивну курсову тенденцію в Національному банку вже навіть почали задумуватися про часткове послаблення валютних обмежень. Ці послаблення відбуватимуться повільно, щоб не порушити стабільності банківської системи. Проте цілком можливо, що українці незабаром зможуть офіційно купувати в банку долари та євро, нехай і в обмеженій кількості, однак за доступним курсом", - пише видання.

Згідно з прогнозом Світового банку, залежно від тривалості війни частка населення, яке живе нижче фактичного прожиткового мінімуму, може досягти 70% 2022 року. Валовий внутрішній продукт (ВВП) України за підсумками 2022 року в умовах повномасштабної війни може знизитися на 45,1% порівняно з 2021-м.

Зараз ви читаєте новину «Готівковий курс долара стабілізувався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути