понеділок, 27 травня 2013 20:19

"Господарі життя" хочуть остаточно сісти людям на голову - нардеп про оподаткування грошей заробітчан

"Господарі життя" хочуть остаточно сісти людям на голову - нардеп про оподаткування грошей заробітчан
Андрій Сенченко. Фото: cit.ua

Ідея оподаткування доходів заробітчан — це намагання влади сісти на голову людям та їхніми руками вирішити свої проблеми.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко, говорячи про ініціативу Кабінету міністрів оподатковувати кошти, які заробітчани пересилають в Україну.

"Думаю, що Верховна Рада не має підтримати цю ідею. Принаймні наша політична сила її не підтримує", - запевнив парламентар.

Сенченко пояснив: "Якщо влада в країні не змогла людей забезпечити роботою і вони сьогодні на чужині шукають заробітки для того, щоби утримати свої родини, то вони таким чином замість влади вирішують проблеми. І сідати цим людям зверху на голову, для того, щоби ці гроші надходили до бюджету, а потім розкрадалися — ніхто не дозволить. Принаймні, опозиції зробить усе, аби цього не було".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державний комітет статистки - виконавець політичних замовлень - експерт

Подібні ініціативи уряду пов'язані, на думку парламентаря, з тим, що влада вже не знає, як викараскатися з тої кризи, яка є в країні і вона хоче це зробити за рахунок громадян.

"Проблема в тому, що нинішня влада довела країну до стану банкрутства. І це пов'язано з двома речами - просто тотальна корупція і системні зусилля зі знищення бізнесу — малого, середнього, крупного, тобто всього того, що не належить "господарям життя" в нашій країні, якими вони себе вважають. Бо вони розвивають тільки власний сімейний бізнес. Є десяток сімей в країні, які вважають, що вся економіка — це їхні підприємства і всі інші мають їх обслуговувати", - обурився Сенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівельникам та їх товаришам, які голодують в КМДА, заборгували близько 400 тисяч гривень

"У нас 45 мільйонів в цій країні з цим не згодні", - додав він.

Нагадаємо, щов Мінстерстві доходів та сборів України днями заявили, що грошові перекази отримані українцями на поточні чи карткові рахунки з джерелом походження за межами України розглядаються, як іноземні доходи. Як зазначається у повідомленні, такі доходи підлягають оподаткуванню за результатами подання річної податкової декларації та за ставками 15 або 17%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З українських заробітчан "дертимуть" додаткові податки

У відомстві нагадали, що якщо місячний дохід перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, то ставка 17% встановлюється до суми такого перевищення (мінімальна з/п у січні-листопаді 2013 року становить 1,147 тис гривень). "При цьому, під час отримання доходів, одержаних у вигляді валютних цінностей або інших активів, такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом Нацбанку, що діє на момент отримання таких доходів", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «"Господарі життя" хочуть остаточно сісти людям на голову - нардеп про оподаткування грошей заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути