понеділок, 22 лютого 2010 12:42

Главу "Укртелекому" відправили у відставку

Главу "Укртелекому" відправили у відставку

Головою правління ВАТ "Укртелеком" призначений перший заступник генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв"язку та телебачення (КРРТ) Олег Копійка замість Георгія Дзекона, повідомив голова Державної адміністрації зв"язку (Держзв"язку) Микола Гончар.

На брифінгу в Києві понеділок він пояснив, що таке рішення прийняла наглядова рада (НР) компанії на засіданні 10 лютого.

За зміну голови правління проголосувало п"ять з восьми членів НС, які представляють державу, так що рішення легальне.

Глава Держзв"язку додав, що Копійка буде представлений трудовому колективу в понеділок.

У свою чергу, "Укртелеком" в понеділок розповсюдив офіційне повідомлення, згідно з яким правління і апарат наглядової ради не мають ніякого офіційного документа або іншої інформації щодо прийняття спостережною радою такого рішення.

"Георгій Дзекон і далі обіймає посаду голови правління ВАТ" Укртелеком ", на який був обраний загальними зборами акціонерів 13 травня 2004 як вищим органом управління товариства", - говориться в документі.

Минулого тижня відбулася зміна керівництва ще одного великого державного оператора зв"язку - Концерну радіомовлення радіозв"язку та телебачення. Наказом Міністерства транспорту та зв"язку України на посаді генерального директора був відновлений Анатолій Антоненко, відсторонений від обов"язків у серпні 2009 року.

Чистий збиток ВАТ "Укртелеком" за підсумками 2009 року склав 456,43 млн грн, що в 3,3 рази менше, ніж у 2008 році. Чистий дохід оператора за минулий рік збільшився на 3,4% - до 6,87 млрд грн, тоді як операційний збиток скоротився в 3,5 рази - до 36115 тисяч грн. Проектом фінплану на 2009 рік, який так і не був прийнятий, передбачався чистий прибуток підприємства розміром близько 10 млн грн.

Інтерфакс-Україна, Коммерсант

Зараз ви читаєте новину «Главу "Укртелекому" відправили у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути