пʼятниця, 27 квітня 2012 12:50

Глава "Союзу Чорнобиль України" продався владі за 3 мільйони - чорнобильці

Глава "Союзу Чорнобиль України" продався владі за 3 мільйони - чорнобильці

До постанови Кабінету міністрів №1210 від 23 грудня 2011 року чорнобильці отримували пенсії згідно із законом 1991 року. Проте глава "Союзу Чорнобиль України" Юрій Андрєєв підписав меморандум з урядом, яким, як вважають учасники сьогоднішньої акції протесту в Києві, "злив" інтереси інших чорнобильців.

"За цей меморандум, за моєю інформацією, Андрєєву виділили 3 мільйони гривень на медикаменти та операції. Контрольно-ревізійне управління неодноразово знаходило в конторі у Андрєєва нецільове використання мільйонних коштів, що виділяються йому регулярно з держбюджету. Одна кримінальна справа навіть до суду дійшла, але там порахували, що неможливо встановити чий підпис у чековій книжці", - розповів Gazeta.ua глава Донецької обласної організації інвалідів "Чорнобиль-Єдність" Микола Гончаров.

Донецькі ліквідатори звертають увагу на той факт, що "Союз Чорнобиль України" більше за інші організації отримує допомоги від держави, у тому числі на утримання структури.

"Там все за домовленістю. Суми, які виділяються цій організації, - це форма відкату за те, що інтереси керівництва "Союз Чорнобиль України" завжди збігаються з інтересами влади", - вважає лідер новоствореної організації "Всеукраїнське об'єднання ветеранів чорнобильців" Володимир Деркач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни насторожилися: Україна гальмує вільну торгівлю в СНД

За його словами, всього в Україні є 61 чорнобильська організація, лідери кожної з них мають власні інтереси.

"Усі організації інвалідів отримують кошти на утримання, а не тільки на лікування. Уже, до речі, і нашій організації до Чорнобильської річниці запропонували з обласного бюджету гроші, але ми відмовилися - орендували офіс за свої. Тому що ці кошти даються не просто так, їх потрібно буде потім "відпрацьовувати" - такі пропозиції ми розцінюємо як прикорм. Дати хабар лідерам, купити когось завжди дешевше, ніж виконувати Закон по відношенню до всіх - тому людей з Партії регіонів влаштовує Юрій Андрєєв", - зазначив Деркач.

Зараз в Донецькій області 7,5 тис. інвалідів-чорнобильців. А всього пенсіонерів-чорнобильців разом з дітьми та евакуйованими в Донецькій області проживає більше 20 тис. людей. З 1 січня 2010 осіб з них отримують максимальну пенсію - 8200 грн, інші з 1 січня стали отримувати менше, ніж отримували до листопадового постанови Кабміну №1210. У Донецьку є 4 спецполіклініки для чорнобильців. Але в них в наявності тільки найбільш недорогі препарати.

Зараз ви читаєте новину «Глава "Союзу Чорнобиль України" продався владі за 3 мільйони - чорнобильці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути