Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2018 13:28

"Газпром" у швидкому темпі виводить іноземні активи

"Газпром" у швидкому темпі виводить іноземні активи
Наступним кроком буде продаж на аукціонах заарештованих в Швейцарії, Англії та Нідерландах активів. Фото: з відкритих джерел

Російський "Газпром" виводить іноземні активи, щоб не допустити їхнього арешту на вимогу НАК "Нафтогаз України" про стягнення виграних в Стокгольмському арбітражі коштів. "Газпром" в суперечках з "Нафтогазом" не керується комерційною логікою і не платить на шкоду собі. Про це сказав комерційний директор НАК Юрій Вітренко в інтерв'ю DW.

У той же час чиновник підкреслив, що наступним кроком буде продаж на аукціонах заарештованих в Швейцарії, Англії та Нідерландах активів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина розпочала будівництво "Північного потоку-2"

"Але це за сценарієм, якщо "Газпром" дотримується закону і не чинить якихось протиправних дій. Вони вже займаються виведенням активів. Якщо все завершиться кримінальними процесами, це може затягнутися на ще більший проміжок часу", - додав він.

Якщо ПАТ "Газпром" не виплатить НАК "Нафтогаз" $2,56 млрд, європейське майно російської компанії продаватимуть на аукціонах.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" у швидкому темпі виводить іноземні активи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути