вівторок, 09 квітня 2013 17:41

"Газпром" вирішив ще півроку не підписувати документи по "Північному потоку"

"Газпром" вирішив ще півроку не підписувати документи по "Північному потоку"
Олексій Міллер: "Газпром" прийме рішення про розширення Nord Stream після завершення ТЕО Ямал-Європа-2. Фото: mn.ru

Майбутнє розширення морської магістралі Nord Stream залежить від економіки проекту розширення сухопутної магістралі Ямал-Європа-2.

У вівторок відбулося засідання комітету акціонерів Nord Stream, на якому розглядалися питання поточного функціонування компанії.

Як зазначив після засідання голова "Газпрому" (РТС: GAZP) Олексій Міллер, "Газпром не планує підписання ніяких зобов'язуючих документів по 3 і 4 нитці "Північного потоку" протягом найближчих шести місяців. До жовтня буде завершено техніко-економічне обгрунтування проекту "Ямал -Європа 2", яке дасть відповідь на питання про технічну здійсненність і економічну доцільність цього проекту".

Будівництво перших двох ниток Nord Stream обійшлося в 8,8 млрд євро. Однак вихід газу Nord Stream на нові перспективні ринки (у Велику Британію) бачиться менеджерам "Газпрому" на другому етапі Nord Stream-2 - тобто при будівництві четвертої нитки морської магістралі.

Проект з назвою "Ямал-Європа 2" передбачає постачання 15 млрд кубометрів в країни Центральної Європи - на південь Польщі, у Словаччину та Угорщину - в країни, зав'язані на поставки газу через Україну. У реальності це є розширенням потужностей білоруської ГТС і будівництво перемички між Польщею та Словаччиною.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" вирішив ще півроку не підписувати документи по "Північному потоку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути