Ексклюзиви
субота, 12 листопада 2011 13:46

"Газпром" перебільшує жалюгідний технічний стан української ГТС - Mott MacDonald

"Газпром" перебільшує жалюгідний технічний стан української ГТС - Mott MacDonald

Експерти Mott MacDonald вважають, що українська ГТС страждає в основному через відсутність належного фінансування планових робіт. Про це повідомляє ZN.UA.

Також експерти Mott MacDonald вважають, що "Газпром" сильно перебільшує жалюгідний технічний стан української газотранспортної системи (ГТС).

За розрахунками Mott MacDonald, разом з ремонтом магістральних газопроводів, компресорних станцій і встановленням нових газовимірювальних агрегатів, а також сучасної системи управління ГТС реконструкція і модернізація обійдеться "Укртрансгазу" мінімум в 4,8 млрд доларів за семирічний період.

При цьому пріоритезація проектів заснована на порівняно недорогих ремонтах, що дозволить утримувати ГТС в нормальному робочому стані до повної модернізації. Для цього Mott MacDonald рекомендує протягом найближчих восьми-десяти років інвестувати щонайменше 2,8 млрд дол в міні-проекти. Ці витрати необхідні для підтримки системи в робочому режимі.

Mott у своєму дослідженні стану української газотранспортної системи підтвердила, що ГТС, крім проектних і будівельних неточностей, в основному страждає через брак належного фінансування планових робіт.

Нагадаємо, 9 листопада заступник гендиректора російського "Газпром експорту" Сергій Челпанов заявив, що українська газопровідна система може бути заповнена після введення газопроводу Північний потік тільки у разі зростання попиту на газ в Європі.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" перебільшує жалюгідний технічний стан української ГТС - Mott MacDonald». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути