четвер, 14 червня 2018 16:07

Газпром оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу

Газпром оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу
Рішення апеляційного суду означає, що подальші дії Нафтогазу за процедурою стягнення $2,6 млрд з Газпрому тимчасово припинені. Фото: Delo.ua

Апеляційний суд округу Свеа призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між Газпромом і Нафтогазом в рамках контракту на транзит газу.

У Газпромі повідомили, що рішення суду позбавляє НАК "Нафтогаз" підстав для спроб арешту активів російської компанії за кордоном. Цю обставину використає Газпром при оскарженні дій судових приставів у Швейцарії та Нідерландах, пише "Интерфакс".

У російській компанії наголосили, що відповідно до закону Швеції "Про арбітраж" наказ апеляційного суду не може бути оскаржений.

Водночас у НАК "Нафтогаз" зауважили, що рішення суду є тимчасовим. Найближчим часом компанія подасть до суду свої роз'яснення та контрагрументи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, яку премію отримав Коболєв за перемогу над "Газпромом"

"Рішення було прийняте судом без виклику Нафтогазу. Відповідно, без урахування пояснень і аргументів української компанії. Суд не повідомив НАК про наявність клопотання Газпрому і розгляд судом цього питання", - заявили у прес-службі Нафтогазу.

Рішення апеляційного суду означає, що подальші дії Нафтогазу за процедурою стягнення $2,6 млрд з Газпрому тимчасово припинені.

"Воно не призводить до скасування рішень Арбітражу і не дає Газпрому можливості вимагати у Нафтогазу повернення 2,1 міліарда доларів вже зарахованих рішенням арбітра як компенсації Нафтогазу", - повідомили в НАК "Нафтогаз".

У Швейцарії судові виконавці проводять дії для арешту акцій проектних компаній морських газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2" - Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG. 5 червня голландський суд задовольнив клопотання щодо арешту часток ПАТ "Газпром" в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній.

Зараз ви читаєте новину «Газпром оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути