понеділок, 24 липня 2017 15:16

FreezeOil не захотів орендувати активи мережі АЗС "БРСМ-Нафта"

FreezeOil не захотів орендувати активи мережі АЗС "БРСМ-Нафта"
"Стейт-Ойл", оператор мережі АЗС під торговою маркою "БРСМ-Нафта", підозрюється в нанесенні значної шкоди державі і екології

Фонд FreezeOil офіційно заявив про дострокове розірвання договору оренди активів з компанією "Стейт-Ойл" - оператора мережі АЗС під торговою маркою "БРСМ-Нафта".

Про це йдеться в повідомленні Фонду.

Причиною радикального рішення стали звинувачення на адресу оператора з боку контролюючих та податкових органів за фактами масових порушень у сфері ухилення від податків, недотримання технічних вимог з виробництва палива, а також виготовлення контрафактної продукції.

Як відзначають у Фонді, після програшу суду по одному з епізодів компанія-оператор зайняла абсолютно неконструктивну позицію і відмовилася виправляти становище, що склалося, сказано у повідомленні.

"Входячи на ринок України 2014 року, фонд FreezeOil неодноразово декларував і демонстрував свою прихильність цивілізованим принципам ведення бізнесу і неухильному слідуванню всім вимогам законодавства. У зв'язку із цим співпраця з компанією-оператором "Стейт-Ойл", яку підозрюють у нанесенні значної шкоди державі й екології та визнали Українським судом винною, суперечить фундаментальним морально-етичним принципам Фонду та його акціонерів", - йдеться в повідомленні Фонду.

Роланд Піпер, голова ради директорів фонду FreezeOil, із цього приводу заявив про готовність повернути управління і розпорядження об'єктами у свої руки. Він також повідомив про особисті зустрічі з генеральним прокурором України і послом Нідерландів, під час яких ними вже піднімали питання про неприйнятну поведінку компанії-оператора "Стейт-Ойл" і про необхідність його заміни.

Фонд повністю співпрацює з правоохоронними органами України та Євросоюзу в цьому питанні.

Піпер також розповів про плани вибору нової компанії-оператора, яка демонструвала б не тільки високу результативність, а й тверду прихильність до роботи в правовому полі і з повагою до міжнародних принципів ділової етики.

На жаль, підсумував він, роботу доведеться вести під іншою торговою маркою, яка не заплямувала репутацію сумнівними операціями.

Стягнення ж заподіяної шкоди звернуть на осіб, які керували операціями "Стейт-Ойл" і призвели компанію до порушень, незалежно від їхнього місця розташування і спроб ухилитися від відповідальності.

Нідерландський Фонд FreezeОil володіє мережею автозаправних станцій на території України. Крім мережі АЗК на території України компанія також розробляє кілька капіталомістких ініціатив у галузі альтернативної енергетики.

Зараз ви читаєте новину «FreezeOil не захотів орендувати активи мережі АЗС "БРСМ-Нафта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути