четвер, 25 квітня 2019 10:55

ФОПи, амністія капіталів, податкова прозорість: у Зе-команді назвали пріоритети фінансової політики

ФОПи, амністія капіталів, податкова прозорість: у Зе-команді назвали пріоритети фінансової політики
Команда Володимира Зеленського планує перевести податки в електронну форму. Фото: 5 канал

Команда Володимира Зеленського не планує руйнувати податкові схеми з ФОПами. Виняток становлять юрособи на третій групі, якщо набуде чинності закон про податок на виведений капітал.

За словами експерта з питань податкової політики Зе-команди Данила Гетманцева, вони виступатимуть за скасування планів збору податків, переведення податків в електронну форму, податкову амністію, реформу фіскальних органів, забезпечення міжнародного співробітництва у сфері оподаткування, пише Новое время.

Просування закону про податок на виведений капітал

Відповідний законопроект зареєстрували ще у липні 2018-го. Він передбачає оподаткування сум, які виводяться за межі України. Після його прийняття бізнесу не доведеться платити 20% державі. Ці кошти можна буде вкладати у свій розвиток. Для іноземних інвесторів ставка податку буде фіксована — 15%. Зараз податкове навантаження на бізнес може досягати 25%.

Розробка закону про податкову амністію капіталів

За цим законом, платникам податків нададуть право сплатити суми податків, за якими минули встановлені податковим законодавством терміни платежів.

Законопроект про Службу фінансових розслідувань

Проект закону передбачає створення Служби фінансових розслідувань замість економічних підрозділів СБУ, МВС і ДФС.

Законопроект про імплементацію в законодавство України плану BEPS

Це план дій для боротьби з розмиванням бази і переміщенням доходів за кордон. Його розробила Організація економічного співробітництва та розвитку 2015-го. Зараз вже 115 країн вводять план BEPS у національне законодавство.

В Україні законопроект розроблений робочою групою за участі Мінфіну, Нацбанку і міжнародних експертів у сфері оподаткування. Його прийняття передбачає розкриття фізособами-резидентами участі в іноземних компаніях, які вони контролюють, обмеження витрат на фінансові операції з пов'язаними особами, запобігання зловживанням у зв'язку із застосуванням договорів про уникнення подвійного оподаткування, поліпшення контролю трансфертного ціноутворення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі опублікували "воєнну доктрину" Зеленського: повний текст

Законопроект про податкову прозорість

Йдеться про публікацію даних про податкових боржниках і податкові пільги, отримання платником податків даних про себе з реєстрів податкової служби та можливість коригувати недостовірні дані.

ЦВК порахувала 100% протоколів. У другому турі виборів президента України переміг Володимир Зеленський. Він отримав 73,22% — це 13 541 530 голосів виборців. Чинного главу держави Петра Порошенка підтримали 24,25% — 4 522 320 громадян.

Зараз ви читаєте новину «ФОПи, амністія капіталів, податкова прозорість: у Зе-команді назвали пріоритети фінансової політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути