четвер, 25 квітня 2019 10:25

У мережі опублікували "воєнну доктрину" Зеленського: повний текст

У мережі опублікували "воєнну доктрину" Зеленського: повний текст
Армія буде посилена резервом постійної готовності та системою територіальної оборони. Фото: з відкритих джерел

У мережі оприлюднили "воєнну доктрину" Володимира Зеленського.

Документ передав журналістам радник обраного президента з питань безпеки і оборони Іван Апаршин, про це повідомляє НВ.

Безпека та оборона

Питання безпеки та оборони — сфера відповідальності президента.

Ми забезпечимо об'єднане керівництво силами оборони відповідно до принципів і стандартів, прийнятих державами-членами НАТО.

У найкоротші терміни вирішимо проблему переведення системи органів військового управління на J-, G-, S-структури.

Посаду начальника Генштабу буде відокремлено від посади Головнокомандувача ЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розібрав оборонну стратегію, заявлену командою Зеленського

Плануванням оборони та стратегічним застосуванням Збройних сил України займатиметься Генеральний штаб, формуванням і підготовкою військ і сил — командування видів Збройних Сил та окремих родів військ, застосуванням військ і сил – об'єднаний оперативний штаб.

Протистояти противнику, який переважає чисельно та матеріально, буде професійна, добровільна та мотивована армія, взаємосумісна з арміями країн-членів НАТО.

Армія буде посилена резервом постійної готовності та системою територіальної оборони.

Ми забезпечимо залучення до керівництва армією бойових офіцерів, які дбають про життя солдата і здатні здобувати перемоги.

Командири та органи управління тактичного та оперативного рівня отримають максимально можливу самостійність у прийнятті рішень щодо відсічі збройної агресії.

Жодного метра нашої території ми не віддамо ворогу.

Ми створимо сучасну систему планування та управління оборонними фінансовими та матеріальними ресурсами, виходячи не з мінімально необхідної потреби на оборону, як робиться у нас сьогодні, а з нормативної потреби, як це робиться у провідних арміях світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РФ вирішує кілька проблем" - експерт назвав несподівані версії видачі паспортів

Ми позбавимо Збройні сили невластивих функцій.

Військове майно, яке не використовується за призначенням, буде передане в управління центральних або місцевих органів влади, інших органів, уповноважених розпоряджатися державним майном.

Буде забезпечена відкритість фінансової інформації щодо функціонування сектору безпеки і оборони та доступ громадськості до контролю ефективності використання кожної копійки виділених фінансових ресурсів.

Ніхто не зароблятиме на армії.

Ми не на словах, а насправді забезпечимо реальні стандарти НАТО щодо розподілу фінансового ресурсу:

50% фінансового ресурсу спрямовуватиметься на утримання Збройних сил, 30% — на їхнє переозброєння, 20% — на підготовку військ і сил.

Контрактники отримуватимуть грошове забезпечення на рівні країн-членів НАТО, матимуть пріоритетне право вступу до навчальних закладів, безкоштовну освіту, медичне страхування тощо.

Держава гарантуватиме гідне забезпечення солдата і коли він служить, і коли стає ветераном.

Військовослужбовці будуть забезпечені службово-посадовим житлом. Ті, хто має вислугу понад 20 років, забезпечуватимуться квартирами за накопичувальними цільовими програмами, довгостроковим та іпотечним кредитуваннями.

Ми забезпечимо прозорість державного оборонного замовлення та створимо конкурентні умови для приватного бізнесу та державних підприємств.

Армія отримає сучасну високотехнологічну зброю. Пріоритет: засоби розвідки, ППО, зв'язок, РЕБ.

Укроборонпром буде позбавлено функцій щодо формування військово-технічної політики. Формуванням і реалізацією військово-промислової політики буде займатися новий центральний орган виконавчої влади.

Більшість оборонних закупівель будуть переведені на електронні майданчики без можливості втручання у процес їхньої роботи. Ціна буде лише одним із критеріїв визначення переможця.

24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дозволяє жителям окупованого Донбасу отримувати російські паспорти за спрощеною процедурою. Українська влада назвала це продовженням агресії та втручанням у внутрішні справи. Ініціювали термінові збори Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Зараз ви читаєте новину «У мережі опублікували "воєнну доктрину" Зеленського: повний текст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути