середа, 09 листопада 2011 16:36

Фонд держмайна на третину знизив вартість Макіївського меткомбінату, де "осів" Ахметов

Фонд держмайна на третину знизив вартість Макіївського меткомбінату, де "осів" Ахметов

Фонд державного майна (ФДМ) України оголосив повторний конкурс з продажу 60,857% акцій ВАТ "Макіївський металургійний комбінат" (ММК, Донецька обл.), на базі потужностей якого нині діє ЗАТ "Макіївський металургійний завод" (ММЗ), що входить до групи "Метінвест".

Як повідомляється в офіційній публікації в газеті "Відомості приватизації", початкова ціна продажу знижена на 30% в порівнянні з оголошеним у липні цього року безрезультатним конкурсом і становить 150,88 млн грн, крок збільшення ціни - 1,51 млн грн.

За умовами конкурсу, покупець зобов'язаний дотримуватися плану санації, затвердженого Госпсудом Києва в 2004 році; погасити прострочену заборгованість ММК перед державою в розмірі трохи більше EUR136 млн, а також заборгованості перед Промінвестбанком (1,17 млн ??грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов позичив у росіян $ 500 мільйонів для купівлі майна в Україні

Конкурс відбудеться через 75 днів після публікації оголошення.

Обсяг реалізації продукції ММК за 9 місяців 2011 року становив 415 тис. грн, за 2010 рік - 879 тис.грн, балансовий збиток за 9 місяців 2011 року дорівнював 54,22 млн грн, тоді як 2010 рік підприємство завершило з балансовим прибутком 62,2 млн грн. Сумарна кредиторська заборгованість підприємства на початок жовтня цього року становить 3,24 млрд грн при вартості активів 0,25 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов купив "Запоріжсталь" та її акціонерів

Нагадаємо, ФДМ ще в кінці 2009 року виставляв на продаж на конкурсі 60,9% акцій ВАТ "Макіївський меткомбінат" за 481,8 млн грн.

ВАТ "ММК" створено в січні 1997 року. Зараз Фонду держмайна належить 60,857% акцій підприємства.

"Метінвест" контролює 90,18% акцій ЗАТ "ММЗ", яке "Смарт-ходінг" (Київ) передав в компанію "Метінвест" в рамках об'єднання гірничо-металургійних активів бізнесмена Ріната Ахметова ЗАТ "Смарт-холдинг" і ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент "(СКМ, Донецьк).

Зараз ви читаєте новину «Фонд держмайна на третину знизив вартість Макіївського меткомбінату, де "осів" Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути