Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2013 10:31

Фірташу дали 235 мільйонів на реконструкцію газопроводу

Фірташу дали 235 мільйонів на реконструкцію газопроводу
Дмитро Фірташ. Фото: dmitryfirtash.com

"Укртрансгаз" 11 січня за результатами тендеру уклав угоду із "Зангас-НГС" на ремонт магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород на ділянці довжиною 27,6 км.

Вартість угоди становила 235,14 млн грн.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

До серпня 2014 потрібно реконструювати лінійну частину газопроводу на ділянці км 3851,3 - км 3878,9 у Вінницькій області.

На початковій ділянці завдовжки 440 м заміна труби передбачена з укладанням на місце існуючої труби з її попереднім демонтажем. Решта 27,2 км труби замінять шляхом будівництва паралельної нитки газопроводу від існуючої перемички з газопроводом Прогрес на км 3851,8 до лінійного крана на км 3878,9, причому будівництво цієї ділянки виконується без відключення газопроводу УПУ. Демонтаж старої труби проведуть після будівництва нової нитки. Зниження добової пропускної здатності по двох газопроводах на час підключення близько 19%.

Для реконструкції будуть використані труби Харцизького трубного заводу Ріната Ахметова і Новомосковського трубного заводу Віктора Пінчука.

Єдиним акціонером "Зангас-НГС" є кіпрський офшор Zangas holdings (Cyprus) limited з групи підприємця Дмитра Фірташа.

"Укртрансгаз" з 2010 року очолює Сергій Вінокуров, який до цього призначення працював директором "Остхем Україна" Фірташа. Компанія "Зангас-НГС" почала вперше вигравати державні тендери після призначення Вінокурова до "Укртрансгазу", отримавши за цей час державні підряди на 956,9 млн грн.

За даними ЗМІ, Державна фінансова інспекція виявила декілька випадків, коли "Зангас" не подавала документи на підтвердження виконання всіх робіт, передбачених угодами на ремонт газопроводів Харківтрансгазу і Прикарпаттрансгаз. Завищення кошторисів становило близько 5 млн грн із загальної суми 20 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Фірташу дали 235 мільйонів на реконструкцію газопроводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути