понеділок, 22 грудня 2014 16:38

Фірташ заборгував російському банку понад $800 млн

Фірташ заборгував російському банку понад $800 млн
Фото: antikor.com.ua

Холдинг Оstchem Дмитра Фірташа веде переговори з російським "Газпромбанком" про врегулювання питання щодо погашення заборгованості на 842,5 мільйонів доларів.

Про повідомили у прес-службі Оstchem, передає Укрінформ.

"У зв'язку із заявою департаменту корпоративних комунікацій Газпромбанку (ГПБ) від 15 грудня 2014 року із приводу зобов'язань Оstchem перед ГПБ, інформуємо, що в даний час холдинг Оstchem і ГПБ ведуть переговори щодо врегулювання цього питання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російський Газпромбанк вимагає від холдингу Ostchem погашення кредиту на 842,5 млн доларів. У разі не погашення кредиту і нарахованих за ним відсотків до 30 грудня 2014 року, банк пред'явить вимоги про погашення кредиту до поручителів - чотирьох заводів із виробництва мінеральних добрив, що входять до групи Ostchem ("Стирол", "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", черкаський "Азот" і "Рівнеазот"), які повинні будуть повернути надане їм забезпечення - заставу у розмірі 5,679 млрд кубометрів природного газу з підземних сховищ.

Раніше ЗМІ опублікували розслідування, в якому йшлося про те, що завдяки підтримці президента РФ Володимира Путіна український олігарх Дмитро Фірташ зміг придбати за пільговою ціною понад 20 мільярдів кубометрів газу та отримати кредити на понад $11 мільярдів.

 

Зараз ви читаєте новину «Фірташ заборгував російському банку понад $800 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути