пʼятниця, 25 жовтня 2013 13:26

Фірташ відсудив в України $2 мільярди

Фірташ відсудив в України $2 мільярди
Фірташу повернуть майже 5 млрд куб. м. газу. Фото: dmitryfirtash.com

Компанія "УкрГаз-Енерго" олігарха Дмитра Фірташа відсудила у Національній акціонерній компанії (НАК) "Нафтогаз України" $2 млрд.

Про це йдеться у статті "Пограбування століття. Хто вивіз із Нафтогазу три КамАЗи стодоларових банкнот?" на "Українській правді".

Так, компанія Фірташа відсудила у "Нафтогазу" майже 5 млрд куб. м. газу (коштують майже $2 млрд), які начебто вона закачала у сховища 2006 року.

Господарський суд міста Києва спершу зобов'язав "Укртрансгаз" віддати "УГЕ" "безпідставно набуте майно" - 4,862 млрд куб. м газу, потім постановив забрати майже весь цей обсяг у "Нафтогазу" для передачі через "Укртрансгаз" фірмі Фірташа.

Потім рішенням того ж суду про "повернення" було повернуто половину акцій "УГЕ", які були у власності держави, самій компанії Фірташа.

Це рішення було потрібне, тому що НАК володів половиною "УкрГаз-Енерго". Отже, теоретично, половина відсудженого об'єму газу вартістю майже $1 млрд могла би знову повернутися йому через дивіденди.

Підставою для визнання того, що "Нафтогаз" "незаконно заволодів майном", суд визнав відсутність у нього актів прийому-передачі газу, які у НАКу "загубились".

Але у 2007 році представник "УГЕ" демонстрував ці акти журналістам, отже вони були і про них у "обікраній" компанії знали.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ відсудив в України $2 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути