Ексклюзиви
четвер, 06 червня 2019 21:10

Фінансист пояснив, що впливає на курс долара

Фінансист пояснив, що впливає на курс долара
До червня курс валют коливався у діапазоні 26-27 грн/дол. Влітку становитиме - 27-28 грн/дол. Фото: ONLINE.UA

Весною гривня незаслужено стала найстабільнішою валютою у світі. Вона зміцніла у той час, коли українська економіка сповільнила темпи зростання, скоротилося промислове виробництво і зменшилися надходження іноземної валюти, розповів Gazeta.ua фінансовий експерт Олексій Кущ.

"Нацбанк штучно створив дефіцит гривні через продаж депозитних сертифікатів. Крім того, Мінфін випускав короткострокові облігацій внутрішнього державного займу під 20% дохідності. Іноземці вклали у цінні державні папери близько 40 мільярдів гривень. Щоправда вже перестали купувати облігації. У червні-липні активно мінятимуть гривні на долари і виводитимуть валюту за кордон", - пояснює фінансист.

За його словами, до червня курс валют коливався у діапазоні 26-27 грн/дол. Влітку становитиме - 27-28 грн/дол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали курс долара на 4 роки

"Восени через великі виплати зовнішніх боргів і відсутність підтримки з боку кредиторів, таких як МВФ, резерви Нацбанку почнуть танути. У вересні треба погасити $1,5 мільярда зовнішнього боргу. Тому можливості регулятора підтримувати гривню будуть обмежені", - каже Олексій Кущ.

Додає, що на курс валют також впливатиме політична ситуація, стан економіки, ціни на руду, метал, зерно на зовнішніх ринках.

Наприкінці травня почав дорожчати долар. 6 червня Національний банк встановив офіційний курс на рівні 26,93 грн. Обмінники продають валюту по 26,72 грн/дол. Купують - по 26,66 грн/дол.

Зараз ви читаєте новину «Фінансист пояснив, що впливає на курс долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути