Ексклюзиви
пʼятниця, 11 серпня 2023 14:35

Ferrexpo збільшила виробництво окатків на 57% порівняно із попереднім півріччям

Ferrexpo збільшила виробництво окатків на 57% порівняно із попереднім півріччям
Ferrexpo збільшує виробництво окатків. Фото: Ferrexpo

Компанія Ferrexpo, яка на Полтавщині оперує Полтавським, Єристівським та Біланівським ГЗК, у першому півріччі 2023 року зменшила виробництво залізорудних окатків на 59%. До 1 967 тис. т проти першого півріччя минулого року.

Водночас це на 57% більше, аніж у липні – грудні торік, коли компанія через відключення електроенергії виробила лише 1 256 тис. т. Про це йдеться у звіті за шість місяців, який компанія опублікувала на Лондонській фондовій біржі.

"На жаль, війна в поєднанні з тривалим блокуванням українських портів значно впливає на те, що обсяги виробництва залишаються нижчими за рівень до повномасштабного вторгнення. Хоча в Україні помітно відновлення оптимізму, ситуація й далі залишається складною", – розповів голова ради директорів Ferrexpo Лучіо Дженовезе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Театр компанії Ferrexpo збирає гроші на ЗСУ і планує привезти виставу до Києва

Компанія зараз використовує дві із чотирьох ліній виробництва окатків. Цього вистачає для постачання продукції європейським клієнтам. Зменшення виробництва посилилося падінням цін на залізну руду. У підсумку піврічний прибуток (EBITDA) впав на 87% – до $64 млн. Компанія пояснює такі показники зростанням витрат, які зумовлені переважно меншими обсягами виробництва, зростанням глобальної інфляції та цінами на енергоносії.

"Оскільки працюють лише дві лінії виробництва окатків із чотирьох, бізнес і надалі нестиме великі постійні витрати. Зокрема, витрати на заробітні плати працівників, важливе й постійне фінансування для громад і гуманітарну підтримку", – додав фінансовий директор Ferrexpo Микола Кладієв.

За 2022 рік компанія Ferrexpo сплатила понад 6,3 млрд. грн податків до бюджетів України різних рівнів та інвестувала в активи на Полтавщині понад 6 млрд грн під час війни.

Ferrexpo – залізорудна компанія з активами в Україні, яка пройшла лістинг на Лондонській фондовій біржі. Виробляє та експортує високоякісні залізорудні окатки для виробництва сталі. Виробничі активи – Полтавський та Єристівський ГЗК (по 100% акцій у власності).

Зараз ви читаєте новину «Ferrexpo збільшила виробництво окатків на 57% порівняно із попереднім півріччям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути