четвер, 14 січня 2021 17:53

Ferrexpo збільшила обсяги виробництва у кризовому 2020-му

Ferrexpo збільшила обсяги виробництва у кризовому 2020-му
Компанія Ferrexpo реалізувала проєкт збільшення виробництва збагачувальної фабрики. Це дозволило 2020-го підвищити продажі на 18 відсотків порівняно із попереднім роком

Гірничо-збагачувальні комбінати Групи Ferrexpo в 2020 році сумарно збільшили випуск окатків. Завдяки цьому додаткову роботу і заробітки отримали партнери компанії, були створені робочі місця, зріс приплив валютної виручки в країну та обсяг податкових відрахувань до бюджетів різних рівнів.

У 2020 році ГЗК Групи Ferrexpo сумарно збільшили випуск окатків на 7% у порівнянні з аналогічним періодом 2019-го і виробили 11,2 млн т, повідомляють у пресслужбі компанії.

Торік загальний випуск окатків з 65-відсотковим вмістом заліза становив 10,8 млн т (зростання на 8%), з 62-відсотковим - 98 тис. т, виробництво окатків прямого відновлення заліза (Direct Reduction - DR) з 67-відсотковим вмістом заліза становило 339 тис. т, у 2019-му ця продукція не випускалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Ferrexpo за рік наростила виробництво окатків

Зростання випуску окатків відбулося після реалізації комплексу проєктів зі збільшення виробництва збагачувальних фабрик компанії Ferrexpo, у що було інвестовано понад $100 млн (понад 3 млрд грy). Це дозволило підвищити продажі попереднього року на 18% (в 2019 році - 10,5 млн т). Обсяги продажів окатків за минулий рік становили приблизно 12,1 млн т, при цьому вся продукція вироблялася з власної сировини Ferrexpo.

Збільшення обсягів виробництва дозволило Групі Ferrexpo активно допомагати місцевим громадам в боротьбі з Covid-19. У рамках програм корпоративно-соціальної відповідальності компанія передала медустановам регіону мільйони одиниць засобів індивідуального захисту, медикаменти, витратні матеріали, апарати ШВЛ, високоточне медичне обладнання, санітарні автомобілі тощо.

Податки та відрахування від роботи містоутворюючих гірничо-збагачувальних комбінатів були спрямовані до бюджетів Горішніх Плавнів, Полтавської області, а також у державний бюджет України. Із них кошти перенаправлялися, зокрема, у Кременчук.

У період пандемії коронавірусу Ferrexpo забезпечила додатковою роботою партнерів - залізницю, порти, енергетиків, постачальників газу. Це привело до створення робочих місць, дозволило людям не залишитися без засобів до існування.

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво та експорт високоякісних залізорудних котунів, використовуваних у виробництві сталі. Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером котунів серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 100% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК. У 2020 році компанія виробила 11,2 млн т залізорудних окатків. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнама, а також США. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO.

Зараз ви читаєте новину «Ferrexpo збільшила обсяги виробництва у кризовому 2020-му». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути