середа, 01 серпня 2012 11:41

ФДМ виставив на продаж єдиний в Україні завод, де збирають "важкі" мотоцикли

ФДМ виставив на продаж єдиний в Україні завод, де збирають "важкі" мотоцикли
Київський мотоциклетний завод є єдиним на Україні підприємством з виробництва мотоциклів важкого класу. Фото: vu.ua

Фонд держмайна (ФДМ) виставив на конкурс 90,811% акцій ПАТ "Київський мотоциклетний завод", виробника мотоциклів і автопричепів.

Згідно з оголошенням ФДМ, опублікованим у газеті "Відомості приватизації" у середу, початкова ціна пакета становить 32,5 млн грн, крок торгів - 0,35 млн грн.

Конкурс відбудеться 22 серпня об 11.00 в приміщенні ФДМ.

Статутний капітал ПАТ становить 32,5 млн грн, номінал акції - 1,2 грн.

Фіксовані умови конкурсу передбачають збереження основних видів діяльності заводу, недопущення виникнення нової простроченої заборгованості за платежами до бюджетів, внесення інвестицій у розмірі не менше 2,7 млн ??грн на розвиток підприємства.

Крім цього, покупець зобов'язаний забезпечити погашення заборгованості з виплати дивідендів, нарахованих на корпоративні права держави за 2011 рік у сумі 3,959 млн грн, перерахувавши їх до держбюджету, і направити не менше 30% чистого прибутку (за його наявності) за підсумками 2012 року на виплату дивідендів на придбаний у держави пакет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ приїде до України у вересні

Додаткові умови конкурсу передбачають, що покупець пакета повинен мати досвід економічної діяльності з виробництва мотоциклів або торгівлі мотоциклами, деталями і пристосуваннями до них, техобслуговування і ремонту мотоциклів.

Основний вид діяльності підприємства - виробництво мотоциклів. Продукція на 90% реалізується в Україні, 10% експортується в країни далекого зарубіжжя.

У користуванні заводу перебувають дві земельні ділянки: площею 240,106 тис. кв. м (землі промисловості) і 3,21 тис. кв. м (гуртожиток).

За даними ФДМ, завод в першому півріччі поточного року отримав чистий збиток у розмірі 1,7254 млн грн (за весь 2011 рік - чистий прибуток 13,196 млн грн), балансовий збиток сягнув 9,802 млн грн (4,718 млн грн), обсяг реалізації - 4,063 млн грн (14,718 млн грн).

Кредиторська заборгованість підприємства на 1 липня 2012 року становила 4,659 млн грн (за 2011 рік - 5,391 млн грн), дебіторська - 3,737 млн грн (4,459 млн грн).

На заводі на початок другого півріччя поточного року працювали 211 осіб.

Київський мотоциклетний завод є єдиним на Україні підприємством з виробництва мотоциклів важкого класу.

Як повідомлялося, про намір придбати 90,81% статутного капіталу ПАТ "Київський мотоциклетний завод" вже заявила компанія-фінпосередника - ТОВ "Капітал Індекс Груп" (Київ).

У липні поточного року ФДМ продав на торгах фондової біржі ПФТС (Київ) 5% акцій ПАТ "Київський мотоциклетний завод" за 1,6 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «ФДМ виставив на продаж єдиний в Україні завод, де збирають "важкі" мотоцикли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути