вівторок, 26 червня 2012 14:17

Екс-голова ФДМ розповіла, як Тігіпко "знищив" цементний завод

Екс-голова ФДМ розповіла, як Тігіпко "знищив" цементний завод
Валентина Семенюк-Самсоненко: приватизація використовувалася, щоб знищити конкурента. Фото: obozrevatel.com

Колишня голова Фонду державного майна (ФДМ), перший заступник голови Соціалістичної партії Валентина Семенюк-Самсоненко розповіла про те, як проходив процес приватизації у 2008 році.

"Коли йшла президентська кампанія 2008 року, пан Тігіпко розповідав, як він отримав Орден легіону з рук президента Франції. Але ж ніхто не знає, що написано на тильній стороні того ордена", - розпочала вона свою розповідь в ефірі "Ера-FM".

"У мене є матеріали слідчої комісії Верховної Ради, до складу якої я входила, що будучи вперше прем'єр-міністром, у 2001 році пан Тігіпко дав доручення Фонду держмайна продати Балаклейській цементний завод французькій фірмі "Лафарж". У світі є два цементні заводи, які виробляють цемент марки 900 - це як раз згадані вище "Лафарж" і Балаклейський. Тепер робота Балаклейського зупинена, люди викинуті на вулицю. Зате "Лафарж" підняла потужності у 8 разів, а ціну у 12 разів, ставши монополістом у світі. Так от, на Ордені легіону написано: "за внесок в економіку Франції", - пояснила Семенюк-Самсоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермер відсудив у податківців 100 тисяч гривень

За її словами, тоді механізм приватизації використовувався, щоб "знищити конкурента на зовнішньому та внутрішньому ринку, зупинити наше підприємство".

Зараз ви читаєте новину «Екс-голова ФДМ розповіла, як Тігіпко "знищив" цементний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути