середа, 21 вересня 2011 12:22

Євросоюз хоче дати Україні 70 мільйонів на енергоефективність

Євросоюз хоче дати Україні 70 мільйонів на енергоефективність

Європейський Союз планує виділити Україні 70 млн євро з метою підтримки реалізації заходів у рамках держпрограми енергоефективності та енергозаощадження до 2015 року.

Про це повідомив журналістам глава Держагентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич в Києві в середу.

За його словами, кошти будуть виділяти трьома траншами: 31 млн євро і два транші по 16 млн євро. Крім того, ЄС надасть на ці цілі технічну допомогу в розмірі 7 млн ??євро.

Кожен з траншей буде виділятися після досягнення Україною низки індикативних показників, додав Пашкевич.

Нагадаємо, ЄС уже затвердив виплату першого траншу на 31 млн євро за Програмою підтримки реалізації Енергетичної стратегії України у сфері енергоефективності.

Кошти передбачають спрямувати на фінансування заходів з енергоефективності, як найбільш пріоритетних, в рамках Державної цільової економічної програми енергоефективності та розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлювальних джерел та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки.

На реалізацію Державної цільової програми енергоефективності в 2011 році планують виділити з держбюджету 910 млн грн, а також залучити з боку місцевих бюджетів 2 млрд грн, з інших джерел - 27,97 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз хоче дати Україні 70 мільйонів на енергоефективність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути