пʼятниця, 25 липня 2014 18:10

Європейські санкції зупинили зміцнення рубля

Європейські санкції зупинили зміцнення рубля
Фото:ria.ru

Центральний банк Росії з 25 липня підвищив офіційний курс долара США на 26 коп. Тепер він складає 35,07 руб. Офіційний курс євро — на 29 коп. - до 47,17 руб.

Так валютний ринок Росії відреагував на розширення санкції Європейського Союзу.

"Рубль опиниться між двох вогнів: з одного боку, великі податкові транзакції, заплановані на 25 липня, нададуть валюті підтримку. З іншого, побоювання нових санкцій не дасть розвинутися покупкам на фондовому ринку. Нервозність інвесторів і наближення вихідних, а також засідання Центробанку Росії здатні послабити позиції рубля", - зауважила Анна Бодрова, старший аналітик фінансової компанії "Альпарі".

Експерт розповіла про наслідки списку "другої фази санкцій", який торкнеться мінімум 30 персон російського бізнесу.

"Основний свій козир - обмеження на фінансування банків і заборону на іноземні позики ЄС поки залишив про запас, але зазначив, що пустить його в хід дуже швидко. Сьогодні вже відомо, що сам список носить чисто формальний характер і нікого не налякає, але побоювання щодо фінансових заборон можуть змусити учасників ринку понервувати", вважає експерт.

Нагадаємо, Європейський Союз у четвер оголосив про новий пакет санкцій. Офіційно імена людей і назви організацій, які поповнили європейський "чорний список", не оголошені, але витік інформації дає можливість дійти висновків про ймовірні втрати.

За даними західних ЗМІ, список поповнився 33 позиціями (15 осіб і 18 організацій). Агентство Bloomberg, зокрема, наводить імена директора ФСБ Олександра Бортникова, глави Чечні Рамзана Кадирова, керівника Служби зовнішньої розвідки Михайла Фрадкова, секретаря Ради безпеки Миколи Патрушева. Серед організацій, що потрапили під дію санкцій, великих російських компаній немає - акцент зроблений на Крим і Східну Україну.

Зараз ви читаєте новину «Європейські санкції зупинили зміцнення рубля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути