вівторок, 10 липня 2012 17:16

Європа не захотіла знімати додаткові мита на українські труби

Європа не захотіла знімати додаткові мита на українські труби
Імпорт труб з України в ЄС як і раніше буде обкладатися за ставкою 25,7%. Фото: inukr.net

Імпорт труб з України в ЄС як і раніше буде обкладатися за ставкою 25,7% з деякими послабленнями для Дніпропетровського трубного заводу - 12,3% і двох підприємств "Інтерпайпу": Нижньодніпровського трубопрокатного заводу і "Ніко-Тьюб" - 17,7% .

Як зазначено в офіційному журналі Європейського Союзу від 4 липня, відповідне рішення було прийнято 26 червня цього року за підсумками ініційованого європейськими виробниками і розпочатого у червні минулого року перегляду введених у 2006 році антидемпінгових мит і набуло чинності на наступний день після опублікування.

Згідно з ним, збережені також мита на імпорт в ЄС безшовних труб з Росії в розмірі 35,8% з послабленням для Челябінського трубопрокатного і Первоуральського новотрубного заводів - 24,1%, а також Волзького, Сіверського і Синарського трубних і Таганрозького металургійного заводів - 27, 2%.

Одночасно ЄС скасував мита щодо імпорту безшовних труб з Хорватії, що становили 29,8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один чартер Азарова і Хорошковського з делегацією коштує 600 тисяч

Як зазначається в документі, російські компанії з розслідуванням не співпрацювали, а з українських виробників у перегляді активно брав участь "Інтерпайп", для якого в лютому цього року мита були знижені з 25,1% до 17,7%. На його частку припадає 70% виробництва безшовних труб і 80% їх експорту в ЄС.

Згідно з текстом, російські поставки в розслідуваним період (з квітня 2010 року по березень 2011 року) становили 10,79 тис. тонн, або близько 1% ринку ЄС, тоді як українські - менше 2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуже шкода, що братська Україна не приєднується до Митного союзу - Путін

При цьому розслідування встановило факт демпінгу з Україною більш ніж на 10%. У документі наголошується, що українські компанії експортують безшовні труби в інші країни за цінами, рівним цінами поставок в ЄС і навіть нижчими. З урахуванням наявності вільних потужностей в Україну з випуску близько 750 тис. тонн трубної продукції, що становить 50% всіх українських потужностей і близько 50% місткості ринку ЄС, це становить загрозу для європейських виробників, йдеться в документі.

Згідно з ним, в розслідуваним період ринок ЄС ще не відновився: споживання безшовних труб склало 1720000 тонн, або 66% від рівня 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Європа не захотіла знімати додаткові мита на українські труби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути