Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2012 15:17

Дуже шкода, що братська Україна не приєднується до Митного союзу - Путін

Дуже шкода, що братська Україна не приєднується до Митного союзу - Путін
Володимир Путін: разом з Україною загальний ринок сягнув би близько 210-220 мільйонів споживачів. Фото: tsn.ua

Участь України в інтеграційних процесах на просторі СНД позитивно вплинула би на економіку країни, а також на інтеграційні процеси в цілому.

Таку думку висловив сьогодні президент Росії Володимир Путін під час свого виступу на нараді послів і постійних представників РФ в Міністерстві закордонних справ Росії.

Він зазначив, що поглиблення інтеграційних процесів на просторі СНД - "це серцевина зовнішньої політики Росії", а рушійними силами інтеграції є Росія, Білорусь і Казахстан, що сформували Митний союз (МС) і приступили до роботи в форматі Єдиного економічного простору.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Януковичу на день народження нагадали про долю Каддафі та Хусейна

Путін додав, що загальний ринок країн МС становить 165-170 млн споживачів.

"Дуже шкода, що поза рамками цього процесу залишається братська Україна. За найбільш об'єктивним експертними оцінками, її приєднання до цього інтеграційного об'єднання дало б і Україні, і всьому процесу додаткову динаміку. Це було б дуже позитивно з економічного і соціального поглядів", - сказав президент РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Базова інфляція уповільнилася до 3,7% - Держстат

Він додав, що "разом з Україною загальний ринок сягнув би близько 210-220 мільйонів споживачів, синергія була б колосальною".

Водночасчас Путін підкреслив, що питання про шляхи інтеграції та участі України в інтеграційних процесах "є суверенним вибором українського народу і держави".

"Ми будемо ставитися до цього вибору з повагою, будемо шукати будь-які форми співробітництва, які підходять для того, щоб ця співпраця активно розвивалося", - запевнив президент РФ.

Зазначимо, в травні президент України Віктор Янукович заявив, що Україна шукатиме модель співпраці з Митним союзом. Водночас, за його словами, Україна поки не бачить підстав для інтеграції в Євразійське економічне співтовариство.

Зараз ви читаєте новину «Дуже шкода, що братська Україна не приєднується до Митного союзу - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути