понеділок, 14 травня 2012 09:52

Єврокомісія хоче вдвічі скоротити кількість держав, що одержують митні пільги

Єврокомісія хоче вдвічі скоротити кількість держав, що одержують митні пільги
Кількість держав, які одержують вигоди від Системи митних пільг, може зменшитися з нинішніх 176 до 80. Фото: obozrevatel.com

Політики і парламентарі Євросоюзу хочуть значно скоротити кількість країн, що користуються митними пільгами в торгівлі з ЄС.

Про це Handelsblatt повідомили джерела в дипломатичних колах Брюсселя.

Єврокомісар з питань торгівлі Карел де Гюхт наполягає, що кількість держав, які одержують вигоди від Системи митних пільг для країн, що розвиваються (APS), має зменшитися з нинішніх 176 до 80.

Цей захід може приносити до бюджету ЄС приблизно 1 млрд євро щорічно. Крім того, передбачається, що держави з APS можуть надалі піддаватися частковому позбавленню митних пільг як покарання за "некоректну практику торгівлі", наприклад якщо йдеться про постачання сировини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром" злякався "вишок Бойка" і запропонував працювати на них разом

Пільгові митні тарифи на товари з країн, що розвиваються, Євросоюз надає з 1971 року. Їх мета - полегшити цим державам вихід на європейський ринок і тим самим сприяти збільшенню збуту вироблюваної ними продукції. Ці пільги розповсюджуються приблизно на 6300 товарних позицій.

Проведений Єврокомісією аналіз показує, що найбільші вигоди від пільгового оподаткування свого експорту зараз мають країни, які вже переросли статус держави, що розвивається. Оцінка ця стосується, наприклад, таких країн, як Індія, Бразилія, Таїланд, Індонезія та Росія.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія хоче вдвічі скоротити кількість держав, що одержують митні пільги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути