вівторок, 08 травня 2012 11:06

Ціна газу має бути утричі нижчою, щоб розвивати промисловість - експерт

Ціна газу має бути утричі нижчою, щоб розвивати промисловість - експерт
Ростислав Іщенко: зниження вартості російського газу для України може бути після вступу до Митного союзу. Фото: islam-karimov.livejournal.com

Конкурентоспроможність української промисловості повністю залежить від ціни на енергоносії для країни.

Про це заявив політолог, президент Центру системного аналізу та прогнозування Ростислав Іщенко в ефірі "Ера FM".

"Більше того, для того щоб наша продукція була конкурентоспроможна в Європі, ціни на енергоносії для нас мають бути в два-три рази нижчими, ніж ціна для Європи. Інакше Україна буде просто неконкурентоспроможна, тому що у нас немає тих технологій, які є в Європі. Фактично ми робимо продукцію першої переробки, ми вже давно перестали випускати літаки, ми практично перестали випускати ракети, ми перестали випускати високотехнологічну продукцію", - сказав він.

За його словами, зниження вартості російського газу для України може бути після вступу до Митного союзу.

"Якщо ми хочемо отримати знижку в ціні на газ, ми повинні гарантувати Росії, що український уряд не вчинить так, як вчинив Віктор Андрійович Ющенко, який розірвав абсолютно всі домовленості, які існували до нього. Для цього Росія висуває лише одну умову - вступ до Митного союзу ... Через півроку-рік після вступу до Митного союзу українські підприємства відновлять свої зв'язки з російськими, які були в Радянському союзі, і будуть настільки зав'язані на російський ринок, що розірвати ці стосунки ніякому президенту не дадуть ті ж самі олігархи, які сьогодні строєм йдуть в Європу і проводять ялтинські саміти", - зазначив Іщенко.

Нагадаємо, 7 травня Україна розрахувалася з Росією за імпортований у квітні 2012 року природний газ, перерахувавши "Газпрому" більше $628 млн.

Зараз ви читаєте новину «Ціна газу має бути утричі нижчою, щоб розвивати промисловість - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути