Ексклюзиви
пʼятниця, 19 серпня 2011 09:39

Євро впав відносно долара, експерти кажуть, що ситуація погіршується з кожним днем

Євро впав відносно долара, експерти кажуть, що ситуація погіршується з кожним днем

Курс долара до євро зростає в п'ятницю на тлі падіння світових фондових ринків, обумовленого, крім іншого, несприятливою ситуацією в банківському секторі Європи.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість американської валюти до євро піднялася до $ 1,4309 порівняно з $ 1,4333 на закритті ринку в четвер.

"Ситуація в Європі погіршується з кожним днем. Якщо ми побачимо ескалацію проблем та інвестори знов почнуть фокусувати увагу на кредитних ринках, як це було в 2008 році, привабливість долара в порівнянні з більш ризикованими валютами зросте", - зазначив аналітик IG Markets у Мельбурні Кріс Вестон.

Напередодні газета The Wall Street Journal повідомила про заплановану перевірку американськими регуляторами операцій найбільших європейських банків в США у зв'язку з побоюваннями, що ці фінкомпанії можуть зіткнутися з проблемами при залученні фінансування. Федеральний резервний банк Нью-Йорка проводить численні зустрічі з керівниками підрозділів, підтримує контакти з національними регуляторами країн, де розташовуються штаб-квартири міжнародних банків, а також збирає додаткову інформацію щодо доступу цих організацій до фондування.

Інвестори чекають даних про ціни виробників у Німеччині, які, за оцінками експертів, покажуть ослаблення зростання цін у липні до 5,3% з 5,6% місяцем раніше.

"Настрій інвесторів, що передбачає відхід від ризиків, який ми бачимо в США і Європі, на жаль, продовжиться і в Азії, що може привести до різкого стрибка процентних ставок у регіоні", - сказав валютний аналітик Westpac Banking Corp. в Сіднеї Роберт Ренні.

Пара долар/ієна торгується в п'ятницю на рівні 76,5 ієни в порівнянні з 75,58 ієни напередодні.

За підсумками поточного тижня американська валюта може подорожчати на 0,4% відносно євро і подешевшати на 0,3% до ієни.

Dollar Index, що відслідковує динаміку курсу долара відносно валют шести основних торговельних партнерів США, становить у п'ятницю 74,32 у порівнянні з 74,254 напередодні. У четвер цей індикатор підскочив на 0,8%, що стало максимальним збільшенням з 4 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Євро впав відносно долара, експерти кажуть, що ситуація погіршується з кожним днем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути