четвер, 16 лютого 2012 09:08

Євро впав до мінімуму за 3 тижні в очікуванні зустрічі лідерів ФРН та Італії

Євро впав до мінімуму за 3 тижні в очікуванні зустрічі лідерів ФРН та Італії

Євро дешевшає сьогодні під час торгів по відношенню до більшості світових валют, впавши до найнижчої позначки за три тижні в парі з доларом США, в очікуванні зустрічі лідерів Німеччини та Італії в п'ятницю і напередодні засідання міністрів фінансів єврозони наступного тижня.

Як повідомляє агентство Bloomberg, канцлер ФРН Ангела Меркель відвідає Рим 17 лютого і обговорить з прем'єр-міністром Італії Маріо Монті найбільш актуальні питання у відносинах обох держав, а також ситуацію в Греції.

Євро на 7:15 16 лютого коштував $1,3015 порівняно з $1,3066 за підсумками торгів в Нью-Йорку в середу, при цьому раніше під час сесії в четвер євро опускався до мінімальних з 25 січня $1,3008.

У парі з японською нацвалютою євро впав зі 102,48 до 102,09 ієни. Курс долара до ієни не змінився і становив 78,43 ієни.

Греція та її офіційні кредитори досягли в середу прогресу в узгодженні умов другого пакету фінансової допомоги, однак до остаточного схвалення угоди, згідно з офіційними заявами, ще потрібно вирішити кілька питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гривню передевальвували на 30% - експерт

Проведена сторонами технічна робота дозволила визначити джерело відсутнього скорочення держвидатків в 2012 році на 325 млн євро, розробити детальний список пріоритетних акцій з графіком їх виконання.

Разом з тим зберігаються сумніви в тому, що обсяг другого раунду допомоги Греції буде відповідати попередніми домовленостями (130 млрд євро), низка джерел прогнозує виділення 30 млрд євро як перший кроку, а потім подальші переговори за рештою сумами.

У четвер маю бути здійснене розміщення держоблігацій Франції та Іспанії на загальну суму 14,3 млрд євро. Оскільки на початку тижня агентство Moody's знизило рейтинги шести європейських держав, включаючи Іспанію, і переглянуло прогноз рейтингів Франції на "негативний", учасники валютного ринку займають вичікувальну позицію, побоюючись слабких результатів боргових аукціонів.

Франція має намір залучити близько 8,5 млрд євро за рахунок продажу бондів з термінами обігу 2, 3 і 5 років, а також розмістити облігації з прив'язкою до інфляції на 1,8 млрд євро.

Іспанія розміщує три транші паперів з погашенням в 2015 і 2019 роках на загальну суму 4 млрд євро. Крім того, відбудеться аукціон 5-річних євробондів Нідерландів на $ 2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Євро впав до мінімуму за 3 тижні в очікуванні зустрічі лідерів ФРН та Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути