четвер, 13 жовтня 2011 09:50

Євро подорожчав до долара, торгується біля максимуму за місяць

Євро подорожчав до долара, торгується біля максимуму за місяць

Курс єдиної європейської валюти зростає відносно долара США під час ранкових торгів у четвер, наближаючись до досягнутого напередодні максимуму за місяць після того, як стало відомо, що Словаччина все ж завершить процедуру ратифікації липневих угод ЄС цього тижня.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

До 7:50 євро подорожчав в парі з доларом до $ 1,3807 з $ 1,3791 за підсумками торгів у середу, коли під час торгів курс євро піднімався до позначки $ 1,3834 - максимуму з 16 вересня.

Парламент Словаччини, як очікують, схвалить розширення Європейського фонду фінансової стабільності найпізніше в п'ятницю, що означатиме завершення процесу ратифікації рішень липневого саміту ЄС.

Лідери основних партій, включаючи опозиційну соціал-демократичну партію, домовилися в середу про спільну підтримку документа. В цілому ці партії мають 119 з 150 місць в парламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта подешевшала уперше за шість днів

Умовою спільного голосування за ратифікацію угоди є прийняття перед цим рішення про призначення на 10 березня дострокових парламентських виборів у Словаччині.
Уряд Словаччини подав у відставку після провалу попереднього голосування щодо розширення Європейського фонду фінансовоїтабільності.

Словаччина - єдина з 17 країн єврозони, якій залишилося ратифікувати досягнуту на саміті ЄС 21 липня угоду про розширення антикризового фонду до 440 млрд євро. Для набуття чинності необхідна ратифікація всіма країнами-учасницями ЄС.

"Поза сумнівом, ми спостерігаємо більше оптимізму у зв'язку з тим, що зростає усвідомлення необхідності термінових дій, спрямованих на зміцнення фінансової системи Європи, зокрема, за рахунок рекапіталізації банків. Це надає підтримку євро", - зазначив аналітик Deutsche Bank Джон Хорнер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сорос написав листа європейській владі: Світова фінансова система розвалюється

Напередодні єврокомісар з економічних та фінансових питань Оллі Рен заявив, що досягнення консенсусу щодо шляхів виходу з європейського боргової кризи вже близько і в регіону є всі шанси уникнути катастрофи.

Крім того, глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу закликав країни ЄС невідкладно провести рекапіталізацію європейських банків, щоб призупинити розповзання боргової кризи.

Ієна трохи дорожчає в парі і з євро, і з доларом, піднімаючись з досягнутих напередодні мінімумів.

Вартість ієни відносно європейської валюти збільшилася до 106,43 ієни з 106,56 ієни в середу. Протягом попередньої сесії євро зміцнювався до позначки 107,05 ієни - максимуму з 9 вересня.

Пара долар / ієна торгується на рівні 77,082 ієни в порівнянні з 77,262 ієни на закриття попередньої сесії, коли курс ієни падав до рівня 77,49 ієни за долар - мінімуму з 12 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Євро подорожчав до долара, торгується біля максимуму за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути