четвер, 20 жовтня 2011 09:48

Євро падає відносно далара: У Європі ніяк не домовляться про вихід з кризи

Євро падає відносно далара: У Європі ніяк не домовляться про вихід з кризи

Курси євро до долара США і японської ієни знижуються під час торгів у четвер після зростання в попередні дві сесії. Інвестори стурбовані відсутністю єдиної позиції європейських лідерів з питань, пов'язаних з подоланням боргової кризи в єврозоні.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Розбіжності між Францією і Німеччиною з приводу стратегії "порятунку" Європи, включаючи питання фінансування Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), схоже, підійшли до критичної точки. А глава парламентського комітету з фінансів Фінляндії Кіммо Сасі заявив у середу, що плани дофінансування стабфонду за рахунок позикового капіталу лише маскують додаткові витрати, що ляжуть на більш стабільні країни єврозони.

Курс євро опустився до 7:07 у четвер до $ 1,3728 з $ 1,3760 на закритті торгів у середу в Нью-Йорку.

У парі з японською нацвалютою євро подешевшав з 105,61 до 105,37 ієни. За долар до цього часу давали 76,76 ієни проти 76,80 ієни напередодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта дешевшає, відступаючи від максимальної позначки за місяць

"Ті, хто очікує, що на саміті буде оприлюднено щось варте уваги, незабаром будуть розчаровані, і ми хочемо врахувати це розчарування в котируваннях. Ми використовуємо відскік на різних ризикових ринках, щоб відкривати короткі позиції по таких валютах, як євро і австралійський долар", - зазначив аналітик Westpac Banking Corp. Імре Спейзер.

Тим часом міністр фінансів Франції Франсуа Баруен оголосив, що оптимальним варіантом розширення тимчасового стабілізаційного фонду Європи - Європейського фонду фінансової стабільності - Франція вважає вливання з боку Європейського центрального банку, однак і сам ЄЦБ, і Німеччина як і раніше різко критикують подібний план.

У четвер будуть оприлюднені дані Єврокомісії про споживчу довіру в єврозоні в жовтні. Передбачають, що індекс споживчих настроїв впав у поточному місяці до мінус 20 пунктів, мінімального значення із серпня 2009 року, з мінус 19,1 у вересні.

Зараз ви читаєте новину «Євро падає відносно далара: У Європі ніяк не домовляться про вихід з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути