середа, 04 травня 2011 17:01

Євро неминуче подорожчає до 1,5 доллара - експерти

Євро неминуче подорожчає до 1,5 доллара - експерти

Євро росте в середу, все ближче підбираючись до позначки 1,5 долара, оскільки учасники ринку очікують, що низькі процентні ставки в США будуть підтримувати слабкість американської валюти.

Євро виріс до максимуму сесії на 1,4875 долара завдяки попиту азіатських суверенних фондів, а також інтересу з боку великих гравців Європи. Учасники ринку кажуть, що на єдиній валюті не позначаться новини про отримання Португалією пакету рятувальних заходів від єврозони на суму 78 млрд євро.

На думку аналітиків, рух вище 1,5 долара неминучий, хоча деякі інвестори, можливо, будуть чекати засідання ЄЦБ у четвер, щоб побачити підтвердження курсу на посилювання монетарної політики перед тим, як прорвати ключовою психологічний рівень.

Учасники ринку фокусуються на тому, як подібне посилення монетарної політики позначиться на диференціалі процентних ставок як причини покупки єдиної валюти.

"На ринку як і раніше немає причин відкривати короткі позиції по євро. До кінця дня долар знову буде розпродаватися, а тестування рівня 1,5 долара - це лише питання часу", - вважає Роберто Мяліч, валютний стратег з Unicredit в Мілані.

Міністр фінансів Франції Крістіна Лагард заявила, що високий обмінний курс єдиної європейської валюти є сприятливим чинником для компаній єврозони, оскільки дозволяє їм скорочувати витрати на придбання сировини, а також завдяки тому,що стимулює корпорації шукати нові шляхи до перемоги в конкурентній боротьбі.

Міністр зазначила, що "у євро все добре", хоча й зізналася, що вважала за краще б бачити "сильніший" долар.

З початку цього року євро в парі з доларом подорожчав уже на 11%, при цьому доларовий індекс, що відслідковує курс американської валюти до валют шести основних торговельних партнерів США, опустився на 7,4%.

Зараз ви читаєте новину «Євро неминуче подорожчає до 1,5 доллара - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути