Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2011 09:36

Євро дешевшає відносно долара, експерт радить купувати єдину валюту

Євро дешевшає відносно долара, експерт радить купувати єдину валюту

Курс євро до долара США знижується з місячного максимуму під час торгів у понеділок, оскільки трейдери переглядають оцінки ризиків за європейськими активами в очікуванні майбутнього цього тижня саміту лідерів EC.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість євро становила на 7:55 17 жовтня $ 1,3851 порівняно з $ 1,3882 на закриття ринку в п'ятницю. За підсумками минулого тижня євро підскочив в ціні на 3,8%, продемонструвавши рекордний підйом з березня 2009 року, і на тижневому піку в п'ятницю досягав $ 1,3894 - максимуму з 16 вересня.

"Ми зараз, мабуть, занадто багато чекаємо від європейців. Пробуйте купувати євро на спаді, а не на підйомі, оскільки ми явно зіткнемося ще не з одним розчаруванням", - заявив керівник відділу міжнародних ринків Australia & New Zealand Banking Тім Рідделл.

Курс ієни до долара США залишився в понеділок практично незмінним - 77,19 ієни проти 77,22 на кінець минулого тижня. Євро в парі з японською нацвалютою подешевшав з 107,19 до 106,89 ієни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вартість нафти перевищила місячний максимум: Івестори вірять у подолання кризи

Міністри фінансів і глави центральних банків G20, які провели зустріч цими вихідними, очікують, що вже через тиждень, 23 жовтня, саміт Євросоюзу схвалить великий план з подолання боргової кризи в єврозоні.

За даними ЗМІ, центральними елементами нового великого плану є новий пакет допомоги Греції, рекапіталізація європейських банків і розширення можливостей Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гривні пророкують подешевшання на 6%

Фінансова "двадцятка" виробила рекомендації для країн Європейського союзу в частині бюджетної консолідації, скорочення боргу, вирішення проблем у фінансовому секторі.

Грецький парламент цього тижня матиме складне голосування про нові заходи бюджетної консолідації, що є останньою перешкодою на шляху отримання нових траншів іноземних кредитів.

Зараз ви читаєте новину «Євро дешевшає відносно долара, експерт радить купувати єдину валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути