середа, 28 серпня 2019 21:53

Експорт України в країни ЄС зріс

Експорт України в країни ЄС зріс
Експорт до РФ знизився. Фото: "Цензор"

Частка українського експорту товарів до країн ЄС за перше півріччя 2019 року становить 42%.

"За три роки ми переорієнтували експорт з російського ринку на ринки ЄС, розширили експорт на ринки Близького Сходу, Азії, Африки та Америки. Наразі ринок ЄС в експорті товарів України за 6 місяців 2019 року становить 42%, а частка РФ складає 6,4% і постійно зменшується. Для порівняння у 2013 році частка РФ становила близько 23,7% усього експорту товарів, а майже третина продукції промисловості - 28,4% збувалася на російському ринку", - заявив перший віцепрем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, передає УНН .

У 2018 році власний експорт української продукції до країн Азії склав $13,7 млрд, що складає майже 30% усього експорту з України, а до країн Африки - на $4,1 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від йогуртів до сирів: скільки коштує молочка

"За три роки ми уклали дві нові угоди про вільну торгівлю: з Канадою та Ізраїлем, що є також важливим здобутком у розширенні можливостей для вільної торгівлі та розвитку кооперації між країнами", - наголосив Кубів.

На 2,8% менше свинини стали виробляти в Україні за рік. У січні-липні 2019-го виробили 116 тис. тонн свинного м'яса. Це на 2,8% менше за такий самий період торік, про що стало відомо із даних Держстатистики.

Зараз ви читаєте новину «Експорт України в країни ЄС зріс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути