понеділок, 24 жовтня 2011 14:44

Експерти радять ховатися від кризи у скандинавських банках

Експерти радять ховатися від кризи у скандинавських банках

Найкращим місцем для зберігання грошей зараз є найбільші скандинавські банки, такі як Nordea або DNB.

Про це заявили аналітики UBS.

"Скандинавські банки є відмінним місцем для європейських інвесторів, щоб заховати свої капітали від майбутніх проблем в єврозоні. Основними перевагами цих структур порівняно з їх центральноєвропейськими конкурентами є відсутність прямої залежності від кредитоспроможності проблемних країн зони євро і високі показники достатності власного капіталу", - заявив в інтерв'ю Bloomberg аналітик UBS Нік Деві.

Більшості фінансових організацій Норвегії та Швеції не доведеться робити якісь кроки, у разі якщо європейська влада все ж зобов'яже всіх представників фінансового сектора довести власні показники достатності капіталу до рівня 9% до середини наступного року.

"Власний капітал банків, що перевищує усілякі вимоги з боку регуляторів, вже є відмінною подушкою безпеки. До того ж банки майже ніяк не порушені волатильністю на ринках державних облігацій", - вважає Деві.

За його словами, ще одним підтвердженням надійності скандинавських кредитних організацій є довіра до них з боку інвесторів на борговому ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рятівнику" Європи від кризи пообіцяли винагороду в 250 тисяч

Тим не менш, впевнені аналітики, майбутня рекапіталізація банків й загроза дефолту країн PIGS навряд чи змусить велику кількість інвесторів перевести свої кошти в більш надійні організації.

"Скандинавські банки дійсно виглядають зараз найбільш надійно, але цього явно недостатньо для того, щоб очікувати припливу депозитів. Якщо жителі проблемних країн зони євро вирішать перевести свої кошти в Норвегію або Швецію, вони ризикують втратити накопичення на несприятливій зміні валютних курсів. Депонувати ж кошти в євро буде не дуже вигідно через низькі ставки", - сказав аналітик EIU Джейсон Керейан.

Зараз ви читаєте новину «Експерти радять ховатися від кризи у скандинавських банках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути