неділя, 24 червня 2018 21:10

Експерти розповіли, коли подешевшає нерухомість

Експерти розповіли, коли подешевшає нерухомість
В Україні 80% нерухомості купують за готівку. 20% - на програми розстрочки забудовників чи банківське кредитування. Фото: ЛУН.ua

В Україні минулого року в експлуатацію було введено 10,2 млн кв. м житла. З них 3,6 млн кв. м припали на Київ та Київську область.

Аналітики прогнозують подорожчання житла на первинному ринку нерухомості на 10-15%. Через зростання витрат на будматеріали, енергоносії та оплату праці. Адже забудовники вже зараз працюють на межі рентабельності. Пропонують покупку нерухомості на ранніх етапах на рівні 13-14 тис. грн за квадрат, пише ubr.ua.

У середньостроковій перспективі Україна може зіткнутися з хвилею заморожених будівництв та обурених інвесторів. Врятувати ринок може дешеве іпотечне кредитування або різке зростання доходів українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сморід і щури: у багатоповерхівках заборонять будувати сміттєпроводи

"Банки готові кредитувати під 21-23% річних ефективної ставки. При цьому покупець має сплатити мінімум 30% авансового платежу. Максимальна сума кредиту - близько 1,2-1,5 мільйонів гривень. Фінустанови видають близько 100 позик на місяць. Це не багато. Адже крім драконівських умов, слід ще брати в розрахунок здатність українців підтвердити платоспроможність", - говорить фінансовий аналітик Василь Невмержицький.

В Україні 80% нерухомості купують за готівку. 20% - на програми розстрочки забудовників чи банківське кредитування. У Європі навпаки.

У травні найчастіше купували одно- та двокімнатні квартири у Святошинському, Голосіївському, Шевченківському та Оболонському районах столиці.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, коли подешевшає нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути