понеділок, 22 червня 2020 10:33

Експерти пояснили, чому дорожчає морква у розпал сезону

Експерти пояснили, чому дорожчає морква у розпал сезону
Фермери продають моркву з полів по 12-15 грн/кг pixabay.com

В Україні почала дорожчати морква. Значне зростання цін аналітики помітили минулого тижня.

"Оптові компанії повідомляють про загальну нестачу пропозиції даної продукції. Основний обсяг місцевої моркви надходить з південних регіонів країни, де через сильні дощі збір йде вкрай повільно. Багато господарств вже декларують ціну на ранню моркву не нижче 12-15 грн/кг (0,45-0,56 дол./кг), що в середньому на 20% дорожче, ніж цю продукцію відвантажували тижнем раніше", - пояснили експерти EastFruit.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермери розповіли, коли подешевшає полуниця

Річ у тому, що через сильні дощі в південних областях зупинився процес збирання моркви з полів. В результаті поставки помітно скоротилися, а ось попит залишився стабільним. Така ситуація призвела до зростання цін.

"Ціна на моркву нового врожаю в Україні на сьогоднішній день вже в середньому на 17% вище за аналогічний період минулого року. За словами операторів ринку, як тільки погодні умови в основних регіонах виробництва даного коренеплоду стабілізуються, ціна на моркву почне знижуватися", - прогнозують аналітики.

Найдорожчими свіжими ягодами на українському ринку зараз є ожина та малина. Наразі імпортована малина на гурті коштує у середньому 750 грн/кг. Це рекорд за 50 років. Ціна малини на найбільшому в Україні гуртовому ринку "Шувар" подекуди сягає 800 грн/кг та не опускається нижче 700 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Експерти пояснили, чому дорожчає морква у розпал сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути