Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2019 21:10

Експерти порадили, як реагувати на звільнення з роботи

Експерти порадили, як реагувати на звільнення з роботи
Не грубіть керівнику, який звільнив вас. Щоб знайти нову роботу, вам знадобляться його рекомендації. Фото: Depositphotos

Понад 40% українських працівників щодня думають про звільнення, свідчать дані дослідження. Найчастіше причиною цього стають суперечки у колективі, емоційне виснаження чи перевтома.

Бувають випадки, коли людину раптово звільняють. Це може бути неприємним сюрпризом для самого працівника. Як правильно реагувати на несподівану новину про звільнення пише Work.ua.

Зберігайте спокій

Не панікуйте і не грубіть керівництву. Щоб знайти нову роботу, вам знадобляться рекомендації попереднього роботодавця. Інколи рекрутери зв'язуються з колишніми колегами кандидата, щоб дізнатися більше про нього. Якщо дізналися, що вас звільнили, стримано подякуйте компанії за отриманий досвід.

Дізнайтеся причини

Не соромтеся запитати про причини звільнення. Можливо ви просто займали декретне місце. Якщо втратили роботу через свої дії чи некомпетентність, робіть висновки. Можете записатися на курси підвищення кваліфікації чи подумайте про зміну професії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від обідів до масажу: чим роботодавці заманюють працівників

Розберіться в умовах звільнення

З'ясуйте, як вас звільняють - у той же день чи треба відпрацювати ще кілька тижнів. Уточніть, чи будуть виплачувати вам вихідну допомогу. Не підписуйте жодні документи, які не прочитали.

Скажіть старій роботі - "прощавай"

В останній робочий день заберіть з офісу всі особисті речі, поділіться спогадами спільної роботи з колегами і пообіцяйте собі не повертатися на старе місце роботи.

Мінсоцполітики пропонує закріпити у Трудовому кодексі поняття гнучкий графік, віддалена робота та самостійна організація робочого часу. Відповідний законопроект оприлюднили 25 червня.

Зараз ви читаєте новину «Експерти порадили, як реагувати на звільнення з роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути