неділя, 20 серпня 2017 21:10

Експерт розповів, на що вигідно брати кредит

Експерт розповів, на що вигідно брати кредит
Кредит вигідно брати на ті речі, які принесуть економію не меншу, ніж розмір відсоткової ставки. Фото: 1credit.com.uа

Кредит вигідно брати на ті речі, які принесуть економію не меншу, ніж розмір відсоткової ставки. Не розумно брати позику на речі, які можна дозволити із однієї зарплати.

Про це Gazeta.ua говорить Євгеній Копейко, начальник відділу моніторингу продуктів для фізичних осіб "Простобанк".

"Кредит варто брати на ту річ, економія від якої буде більша, ніж вартість позики. Наприклад, якщо утеплення дасть економію в 5 тисяч за пів року, а відсотки по кредиту складуть менше 5 тисяч, то такий кредит вигідний. Зараз середня ефективна ставка по готівковим кредитам - біля 75% річних, по кредитах на товари - 40%, по заставних кредитах - 25%. Найбільш популярні серед людей готівкові позики і кредити на товари. Більшість не готові давати своє майно в заставу і готові платити вищу ціну за беззаставні кредити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд гарантування порахував, скільки боржників не платять кредити

Не розумно брати кредит на одяг, взуття, білизну, килими тощо.

"Взагалі речі такого плану при нормальній економічній ситуації мають просто купуватись з зарплати. Звичайно, крім елітних і дуже дорогих продуктів. Але в Україні така ситуація, що 80-90% доходу людей іде на їжу і комуналку. От і доводиться брати кредити на те, що варто купувати без позики".

Українці найчастіше використовують кредити для покриття поточних потреб і недостачі у своєму бюджеті.

"В тонкощах кредитування обізнані одиниці. Найчастіше люди не читають умови. Звертають увагу на ставку, як правило, низьку, і не дивляться на додаткові комісії і страховку. Також часто люди просто не розраховують свої можливості. Фінансова освіта більшості знаходиться на низькому рівні і вони не розуміють, як правильно оцінити вартість кредиту і свою кредитоспроможність".

Відтепер українці можуть брати кредит за електронним підписом, який працівники банку будуть використовувати під час оформлення документів.

Щоб формувати справу клієнта, фінустановам достатньо його завірених електронних документів. Зміни запроваджені в контексті проекту Paperless.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, на що вигідно брати кредит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути