Ексклюзиви
вівторок, 15 серпня 2017 21:10

Фонд гарантування порахував, скільки боржників не платять кредити

Фонд гарантування порахував, скільки боржників не платять кредити
18 банків уже передали інформацію про боржників до бюро кредитних історій. Фото: Закон і Бізнес

95% позичальників банків-банкрутів відмовляються платити кредити, повідомили в Фонді гарантування вкладів фізичних осіб.

"Можливо, хтось думає: при ліквідації банку про позичальника забудуть, а борги спишуться. Це не так. Усі, хто має кредити, повинні їх повертати", – сказала Світлана Рекрут, заступник директора-розпорядника.

18 банків уже передали інформацію про боржників до бюро кредитних історій. Ще близько 30 фінустанов налагоджують процес автоматичної передачі даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці несуть заощадження в банки

"Абсолютна більшість позичальників – до 95%, просто відмовляються обслуговувати кредити. Навіть ті, хто до цього справно виконував свої зобов'язання. Фонд гарантування закликає позичальників неплатоспроможних банків гасити свої кредити. Це, по перше, допоможе уникнути погіршення кредитної історії. У майбутньому це може стати підставою для надання кредиту за більш високою процентною ставкою або, взагалі, до відмови", - говорить заступник директора-розпорядника Фонду.

Крім того, погашення кредиту допоможе запобігти його продажу.

"Під час ліквідації банків усі активи, у тому числі кредити, будуть реалізовані. І якщо права вимоги за конкретним кредитом не будуть викуплені у ході індивідуальних торгів, їх об'єднуватимуть в один лот з іншими. А це означає, що на позики будуть претендувати професійні гравці – компанії по роботі з проблемною заборгованістю", - додала Світлана Рекрут.

Статус проблемних мають близько 10 банків в Україні. Їх назви у Фонді гарантування вкладів не розголошують.

Зараз ви читаєте новину «Фонд гарантування порахував, скільки боржників не платять кредити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути