Ексклюзиви
четвер, 28 квітня 2011 17:10

Експерт пояснила, чому зростає вартість євро

Експерт пояснила, чому зростає вартість євро

Поведінка курсу євро / гривня на готівковому ринку є відображенням руху європейської валюти на міжбанківському валютному ринку Україні. Він у свою чергу підпорядковується змін пари EUR / USD на міжнародних фінансових ринках.

Про це ЛІГА.Фінанси розповіла Наталія Шишацька, начальник управління грошових і валютних ринків "VAB Банку".

За її словами, зростання європейської валюти почалося на очікуваннях засідання комітету з відкритих ринків ФРС США, що проходив вчора ввечері, на якому регулятор повинен був оголосити про подальший курс в монетарній політиці США.

"Необхідно сказати, що нічого надприродного не сталося, і Бен Бернанке сказав те, що від нього очікували почути - ключова теза звучала як те, що процентна ставка залишається на колишньому максимально низькому рівні, і найближчі півроку не підвищиться, а також програма кількісного пом'якшення буде доведена до кінця в повному обсязі, і як очікувалося ця інформація була каталізатором для зростання єдиної валюти, яка зміцнилася з EUR / USD 1,4640 у вівторок до рівня 1,488 у четвер вранці", - сказала Шишацька.

Банкір також зазначила, що ЄЦБ підняв облікову ставку ще на початку квітня, і це в перше за дуже тривалий період європейський регулятор підвищує ставку раніше ФРС, цей фундаментальний фактор є основоположному на поточний момент.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснила, чому зростає вартість євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути