Ексклюзиви
середа, 14 березня 2018 19:26

Експерт назвав вражаючу суму, яку щодня проїдають українці

Експерт назвав вражаючу суму, яку щодня проїдають українці
Українці щодня проїдають понад 78 гривень, без урахування додаткових обідів в кафе та кави з колегами. Фото:facebook

Українці щодня проїдають понад 78 гривень, без урахування додаткових обідів в кафе та кави з колегами. Про це Gazeta.ua говорить економіст Олександр Охріменко. Мова йде про домашні обіди, сніданки та вечері.

Щомісяця кожен українець проїдає 2340 гривень. Якщо сюди ще додати приблизну суму на обіди в кафе, посиденьки з друзями та кава у кафе, то вийде, що щоденний раціон українця складає 238 гривень, що доходить до 7 тисяч гривень щомісяця.

"Українці їдять доволі економно. Більшість не тратить на харчування і 78 гривень. Ця сума це швидше раціон міського жителя. В селі люди намагаються їсти домашні продукти та закрутки, тому її треба ділити навпіл. Але не відмовляють у ковбасах та споживають більше хліба, ніж міські жителі. Повноцінне харчування з обідами в кафе проходить не частіше ніж 5-7 разів на місяць"- каже експерт харчової промисловості Андрій Дерюгін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти подорожчають до Великодня

При цьому українці їдять майже, як європейці.

"Раціон українців можна прирівняти до європейського меню. Поляки їдять ще менше риби, ніж ми. Менше на третину вони п'ють молока, їдять сирів і сметани – всього 12 кг/міс., цукру – 2 кг/міс., яєць – 12 шт./міс. і хліба – 6 кг/міс. Соняшникової олії ми їмо однаково, а ось щодо овочів і фруктів у наших сусідів – явна перевага. Поляк з'їдає на місяць більше 10 кг овочів і 5 кг фруктів, ягід і горіхів", - каже Олександр Охріменко.

За місяць кожен українець зїдає 20,3 кг – молока, молокопродуктів та масла, 4,3 кг – м'яса, м'ясопродуктів та сала,18 яєць,0,7 кг – риби і рибопродуктів,1,8 кг – олії та інших рослинних жирів 3,2 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,4 кг фруктів, ягід, горіхів, 5,5 кг – картоплі, 7,7 кг овочів і баштанних, 9,2 кг хліба і хлібних продуктів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав вражаючу суму, яку щодня проїдають українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути