середа, 14 березня 2018 18:52

Які продукти подорожчають до Великодня

Які продукти подорожчають до Великодня
За рік м'ясо подорожчає на 30%/ Фото: gazeta.ua

До Великодня подорожчають м'ясо, овочі і цитрусові. Менше подорожчає олія та імпортована продукція. Вона буде зростати лише на відсоток падіння гривні. Про це Gazeta.ua розповів директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Найбільше за минулий рік подорожчало м'ясо та сало. На другому місці овочі. Цього року м'ясо продовжить бути рекордсменом подорожчання. В першу чергу подорожчають елітні сорти м'яса. Наприклад, куряча грудка зросте в ціні більше, ніж цілий бройлер. Теляча вирізка та ошийок також суттєво зростуть в ціні, десь на 45 відсотків, а економ- сегмент подорожчає десь на 30%. Найбільше подорожчання почнеться восени. Єдине, що за моїми прогнозами впаде в ціні це сало", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які подорожчали найбільше

З квітня в супермаркетах пройдуть перевірки держспоживслужб на якість продукції. Це також призведе до незначного зростання ціни. Виробникам доведеться більше дотримуватись своїх же стандартів.

Українці з'їдають 90% продукції українського виробництва. Цього року зросте попит на дешеві та дорогі продукти, зникне середній сегмент.

Київ входить до трійки найдорожчих регіонів за всіма видами м'яса та сала, окрім курки. Найдешевше м'ясо на Донеччині. Так, м'ясний кошик у столиці коштує 507,5 грн. У Донецькій області - 412,9 грн.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти подорожчають до Великодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути