Ексклюзиви
четвер, 22 грудня 2016 17:18

Експерт назвав найпотрібніші професії в Україні

Експерт назвав найпотрібніші професії в Україні
OGO.ua

Україна відчуває дефіцит виробничих спеціальностей четвертий рік. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповіла експерт порталу з пошуку роботи Rabota.ua Тетяна Пашкіна.

"З початку року вакансій збільшилося втричі. Найбільше шукають нових працівників у продажі, торгівлю, на виробництво, в ІТ, адміністративний персонал. Зростають пропозиції роботи для студентів. Найбільший попит - на виробничі вакансії", - говорить Пашкіна.

За її словами, на виробництві пропонують зарплати від 5 до 10 тис. грн. Шукають інженерів, будівельників, слюсарів, меблярів, швачок, виїзних комп'ютерних майстрів.

"Є вакансії на будь-який смак - у великих компаніях і маленьких фірмах, у "мільйонниках" та невеликих містах. Зарплати від 5-6 тисяч гривень. Є по 9,10 і 18 тисяч гривень. Комірнику-вантажнику в магазині пропонують 5 тисяч гривень. Фахівцям зі збору конструкцій в Одесі обіцяють 15 тисяч. Кранівникам платять по 7 тисяч. У Хмельницькому шукають різноробочих для встановлення пам'ятників на 6 тисяч гривень. Не потрібен ні досвід роботи, ні освіта. При цьому відчувається дефіцит робочих рук", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки можна підзаробити перед Новим роком

Вітчизняні виробничники масово їдуть на роботу за кордон.

"При центрах зайнятості організовують курси швачок, а роботодавці готові взяти на стажування людину без досвіду і навчити. Проте виробничники хорошого рівня виїжджають із країни. Швачкам вітчизняні роботодавці обіцяють платити 6-7 тисяч гривень, а польські - 15-20 тисяч. Є попит на наші робочі руки в Чехії, Угорщині. Така ж ситуація з іншими робочими професіями", - коментує Тетяна Пашкіна.

Вакансій для студентів побільшало вп'ятеро. Загальна кількість вакансій збільшилася втричі.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав найпотрібніші професії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути