понеділок, 21 лютого 2011 16:28

Експерт: Інфляція може вийти за межі, які "красиво намалювали" у Азарова

Експерт: Інфляція може вийти за межі, які "красиво намалювали" у Азарова

Інфляція цього року може вийти за межі, які спрогнозував уряд. Таку думку висловив президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий під час круглого столу в Києві.

"Інфляція може вийти за межі того, що дуже красиво намальовано... Це підтверджується певними тенденціями. Перше: повернення боргів на 90 мільярдів — це дуже ризиковано для бюджету, тому що може супроводжуватися невиповненням фінансових зобов'язань перед бюджетною сферою, перед отримувачами субсидій", - наголосив експерт, додавши, що це може призвести до певних нових депресій.

З іншого боку, зазначив він, говорячи про можливий рівень інфляції, необхідно зважати на валютні процеси, які зараз відбуваються в Україні.

"Не вдалося відновити довіру населення до гривні. Нацбанк вважав, що це відновлення, тому що люди почали вкладати гривню в депозити. А чому почали вкладати гривню? Тому що почав укріплюватися курс гривні у 2009 та 2010 роках до 7.92 з 8.10", - зауважив економіст.

На думку Ланового, Національний банк умисно укріплював курс долара, "вважаючи, що населення повірить".

"Населення тимчасово повірило — почало збільшувати вклади в гривні. Як тільки зворотна тенденція пішла з вересня минулого року, то одразу ж призупинили свої гривневі вклади", - підкреслив він.

Нагадаємо, уряд прогнозував інфляцію в Україні на 2011 рік на рівні 8,9%. Разом з тим, нещодавно Національний банк України зробив заяву про відновлення довіри до банків з боку українців.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Інфляція може вийти за межі, які "красиво намалювали" у Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути