Ексклюзиви
вівторок, 10 листопада 2020 12:11

Ексміністр економіки Милованов закликав закривати бізнеси та друкувати для них гроші

Ексміністр економіки Милованов закликав закривати бізнеси та друкувати для них гроші
Ексміністр порадив подивитися на приклад урядів країн світу, зокрема США. Фото: Pixabay

Колишній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявив про необхідність закриття бізнесів для запобігання поширенню коронавірусу.

Щоб підтримати підприємців, він пропонує провести емісію грошей, пише "Економічна правда".

"Скажу те, що більшість економістів, які мене знають, вважатимуть неправильним і непопулярним. Я вважаю, що потрібно закривати бізнеси й надавати їм фінансування, якого в нас зараз не вистачає. По суті, це друк грошей", - каже Милованов.

Ексміністр порадив подивитися на приклад урядів країн світу, зокрема США.

"Так - зовсім інша ситуація, набагато сильніші інституції. Але подивіться на всі країни - вони несуть шалені бюджетні дефіцити. Чому? Тому що вони підтримують економіку саме зараз", - заявив Милованов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді розкритикували проєкт держбюджету: основні претензії

На його думку, введення жорсткого карантину на невеликий період й фінансова підтримка бізнесам, які будуть закриті, врятує ситуацію із поширенням коронавірусу.

"Все одно доведеться підтримувати економіку пізніше. І ще більше людей перехворіє. Тобто я за радикальний карантин зараз і за радикальну підтримку. Але короткостроково, точково, для того щоб повернути до нормальної ситуації", - резюмував Милованов.

Як відомо, під час надання центральному банку повноважень із ручного управління емісійним каналом у країнах зі слабкими інститутами існує велика ймовірність корупційного розподілу коштів. Крім того, такі рішення щодо фінансування окремих галузей економіки є характерною рисою командно-планової економіки, а не ринкової.

Майже половина опитаних іноземних інвесторів відзначають зниження інвестиційної привабливості України. 42% не вбачають суттєвих змін. Лише 9% бачать покращення.

Зараз ви читаєте новину «Ексміністр економіки Милованов закликав закривати бізнеси та друкувати для них гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути