середа, 02 листопада 2011 21:39

Економіст знайшов "абсурд" у програмі імпортозаміщення

Економіст знайшов "абсурд" у програмі імпортозаміщення

Програма імпортозаміщення в Україні містить занадто багато напрямків. Виконання всіх їх може привести до краху української економіки.

Таку думку висловив голова Всеукраїнського союзу економістів, доктор економічних наук Олександр Кендюхов в ефірі "Ера FM".

"Якщо прагнути домогтися імпортозаміщення за всіма зафіксованими у програмі напрямками, то у нас не вистачить грошових ресурсів, щоб за всіма ними створити нові виробництва, здатні на рівних конкурувати зі світовими виробниками", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ хоче позичити $ 350 мільйонів

"Є поняття сегментації ринку. Вона проводиться для того, щоб вибрати для себе найбільш перспективну частину ринку через обмежень ресурсів і на ньому створити продукт, який буде мати конкурентоспроможність. По всіх ринках це зробити неможливо. Робити імпортозаміщення за всіма товарними категоріями товарів масового попиту є абсурдним, це фізично неможливо", - додав експерт.

"Якщо ми підемо цим шляхом, це ще більше угробить нашу економіку. Україна повинна визначити дві-три найбільш перспективних ніші на світовому ринку. Наприклад, біотехнології. Це той напрям, який в найближчі 50 років вважається найбільш інвестиційно привабливим. Другий напрямок - це інформаційні технології та телекомунікації. Третє - створення нових матеріалів", - підкреслив Кендюхов.

Зараз ви читаєте новину «Економіст знайшов "абсурд" у програмі імпортозаміщення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути