Ексклюзиви
четвер, 27 квітня 2017 10:32

Економіка України вже на дні

Економіка України вже на дні
Зростання економіки почалося з січня цього року. Фото:ua-ekonomist.com

Економіка України досягла свого "дна" і незабаром почне відновлюватись. Про це два роки тому заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

За її прогнозом, починаючи з другого кварталу 2015-го мало початися поступове відновлення економічної активності за рахунок позитивного впливу чистого експорту і використання виробничих потужностей.

"Підйом економіки не відбувся 2015-го і минулий рік був без підйому. Зростання економіки почалося з січня 2017 року. Але економічна блокада відкинула нас назад. Сильним поштовхом до зростання економіки може стати ринок землі. Якщо його запустять до літа, до кінця року почнеться зростання економіки", - каже економіст Олександр Охріменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсійний вік підвищать до 65 років

За два роки в Україні піднялася будівельна галузь, зокрема будівництво житла. Також сільськогосподарське виробництво. Найбільше впали хімічна промисловість і машинобудування.

"Люди знову, як на початку 1990-х почали знаходити шляхи, як відкривати торгові точки, вирощувати зелень і прокручувати гроші. В банках лежать сотні бізнес-проектів різного рівня. Це знак того, що Україна проходить кризу. Ще 2017-го не буде великого економічного зростання, але наступний рік має стати стабільним. Банки лише під кінець року вийдуть на якусь систему кредитування. На початку 2018-го буде сплеск з бізнесу, почнуть заходити великі іноземні інвестиції. Іноземці активно шукають виходи на наші ринки. Турки цікавляться землею, щоб запустити великі тепличні комплекси. Китайці — площами під будівництво заводів", - додав бізнес-експерт Андрій Степановський.

Валерія Гонтарева піде з посади голови Національного банку України 10 травня. Заявила про це 10 квітня. Відставку мають погодити Верховна Рада і президент.

Зараз ви читаєте новину «Економіка України вже на дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути