вівторок, 10 квітня 2018 13:31

Два топ-чиновники заявили про звільнення

"Я віддав три роки життя, працюючи на державній службі. Майже два з них – у Фонді. Це були нелегкі роки, але я вдячний за можливість служити своїй країні у найскладніші часи", - сказав про свою відставку голова Фонду держмайна Ігор Білоус. Рік тому він написав у Facebook, що залишає посаду.

Автор: Закон і Бізнес
  Фонд держмайна Ігор Білоус очолював з 19 травня 2015 року до 13 квітня 2017 року
Фонд держмайна Ігор Білоус очолював з 19 травня 2015 року до 13 квітня 2017 року

У березні 2017-го прем'єр-міністр Володимир Гройсман розкритикував роботу Фонду. Керівництву відомства запропонував звільнитися через "неефективне управління майном". Верховна Рада офіційно звільнила Ігоря Білоуса через 3 дні після його заяви — 13 квітня 2017 року. Головою Фонду держмайна він був із 19 травня 2015-го. До цього, з 1 березня 2014 року до 24 лютого 2015-го, очолював Державну фіскальну службу.

"Спочатку планую невелику перерву, проведу час з родиною. Невдовзі повернусь до того, чим займався до приходу на держслужбу. З усіма знаннями і набутим досвідом своє завдання бачу в тому, щоб допомагати залучати інвестиції в Україну, сприяти її економічному розвитку", – поділився планами на майбутнє Ігор Білоус.

Він - колишній інвестиційний банкір. Працював у компанії SARSCapital, інвестиційному банку UBS. Був главою інвестиційно-банківського управління компанії "Ренесанс Капітал" в Україні та країнах Центрально-Східної Європи, співдиректором київського регіонального офісу.

З квітня минулого року обов'язки глави Фонду держмайна виконував Дмитро Парфененко. З вересня і до сьогодні — Віталій Трубаров.

Цього ж дня, 10 квітня 2017-го про відставку заявила голова НБУ Валерія Гонтарева.

Автор: vse.media
  У минулому Валерія Гонтарева інвестиційний банкір. Зараз планує займатися дослідженнями і стартапами
У минулому Валерія Гонтарева інвестиційний банкір. Зараз планує займатися дослідженнями і стартапами

"Я вирішила залишити посаду очільника Нацбанку. Подала офіційну заяву президенту про відставку за власним бажанням", - сказала вона.

За місяць мала залишити пост голови Нацбанку, який обіймала з червня 2014 року. Однак, з 11 травня до 7 серпня Валерія Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці, за рахунок залишків щорічних відпусток, що накопичилися з 2014-го. По її закінченню з 8 серпня до 26 вересня відпочивала вже за власний рахунок. З 26 вересня продовжила відпустку до затвердження відставки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонтарева скуповує акції російсього банку

З посади голови Нацбанку Валерію Гонтареву звільнили 15 березня 2018 року. Новим очільником став Яків Смолій.

2015-го на банківських рахунках нового голови НБУ було $98,7 млн. 2016 року він отримав 1,8 млн грн зарплати. За декларацією 2017-го його дохід становив 15,2 млн грн. При чому, зарплата тоді ще заступника голови НБУ становила 15% від цієї суми. Найбільший дохід отримав з дивідендів — 5,4 млн грн, відсотків по депозиту - 4,8 млн грн, здавав в оренду нерухомість - 2,5 млн грн.

"Раніше хотіла займатися управлінням активами. Зараз планую - стартапами. В Україні є багато компаній, які можуть займатися підготовкою програмного забезпечення таких проектів. Ще буду писати дослідження, і не одне. Тематику вже маю. Будемо писати з міжнародними організаціями. У мене є план – детальний хендбук, як робити велику банківську реформу та трансформацію Центрального банку", – розповіла "Українським новинам" про власні плани Валерія Гонтарева.

На час призначення Валерії Гонтеревої головою НБУ долар коштував 11,85 грн. В Україні було 180 банків, золотовалютний резерв становив $7,53 млрд. У квітні минулого року долар подорожчав до 27 грн. Кількість банків скоротилася до 92, а золотовалютний резерв – до $16,7 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Два топ-чиновники заявили про звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути