вівторок, 28 квітня 2020 12:21

Дубілет показав, як карантин вплинув на економіку
4

Колишній міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на сторінці у Facebook повідомив про створення дашборду щодо впливу карантину на економіку України.

"Ми створили дашборд, присвячений карантину та економіці України. Це, мабуть, найбільш масштабний та докладний дашборд на цю тему. На ньому можна відстежувати вплив карантину на економіку - загалом понад 30 показників, які оновлюються щоденно/щотижнево/щомісячно.

Фото: https://q.rating.zone/

Ми використовували показники, за якими можна оцінювати зміни стану захворюваності, міграційних і демографічних процесів, зайнятості, фінансах і торгівлі, а також бюджеті та податках. Ми отримали офіційні дані з 1 жовтня 2019 року, додали до них зрозумілі візуалізації та об'єднали на одній сторінці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає $135 млн на медицину

Тепер можна не гадати, а точно визначити, скільки українців повернулось до країни (463 тис. людей), наскільки впав обсяг продажів взуття та одягу в магазинах (-98,6%), як змінюється кількість безробітних (431 тис. людей) та яка з областей найменше втратила доходів до місцевого бюджету".

Дубілет уточнив, що дашборд буде функціонувати на період карантину та протягом часу, потрібного для відновлення роботи економіки.

Незабаром на ньому з'являться нові показники та можливість їх досліджувати більш детально.

Оновлення будуть доступні також у Telegram та Facebook.

Через карантин український ринок праці змінився. Зменшилася кількість пропозицій роботи у готельно-ресторанній сфері, спортивних закладах та салонах краси. Деяким галузям удалося зберегти темпи набору нових працівників. Протягом квітня вакансії активно пропонували в роздрібній торгівлі, транспортних і логістичних компаніях, сферах зв'язку та інтернет-послуг.

Зараз ви читаєте новину «Дубілет показав, як карантин вплинув на економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути