вівторок, 28 квітня 2020 10:46

Україна отримає $135 млн на медицину

Україна отримає $135 млн на медицину
Україна отримає додаткову фінансову допомогу від Світового банку. Фото: pixabay.com

Директорат Світового банку затвердив додаткове фінансування Україні в розмірі $135 млн для проєкту "Поліпшення охорони здоров'я на службі в людей".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресслужбу банку.

$35 млн із цієї суми спрямують на діяльність із протидії поширенню епідемії коронавірусу, сказано в повідомленні.

"Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні близько 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень", – прокоментував у релізі надання додаткової фінансової допомоги в.о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекс Кремер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зозуля допоміг ЗСУ в боротьбі з коронавірусом

За його інформацією, завдяки додатковому фінансуванню пацієнти зможуть обирати будь-яку лікарню в Україні, а витрати на хірургічне втручання покриватимуть із державного бюджету.

У банку нагадали, що в рамках проєкту "Поліпшення охорони здоров'я на службі в людей" з початковою сумою інвестицій $215 млн надається допомога у відновленні міських лікарень і фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості, закупівлі сучасного обладнання та покращення якості медичних послуг.

Додаткові $135 млн допоможуть Україні здійснити необхідну модернізацію лікарень, упровадити важливі реформи, провести навчання тисяч українських лікарів.

$35 млн із цих коштів витратять на закупівлю необхідних матеріалів і устаткування для боротьби з коронавірусом, проведення навчання медперсоналу, надання громадянам важливої публічної інформації, а також на фінансування українських закладів охорони здоров'я, які обслуговують пацієнтів із Covid-19.

Станом на ранок 28 квітня, в Україні зафіксували 9410 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, із них 239 летальних, 992 пацієнти одужали. За добу – 401 новий випадок.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає $135 млн на медицину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути